Sant Lluc

LLEGIR L´EVANGELI DE LLUC

Durant aquest any litúrgic la majoria de diumenges llegim l´evangeli de Lluc; aquest pot ser un bon motiu perquè fem una lectura personal continuada d´aquest evangeli, la qual cosa ens permetrà agafar una millor visió de conjunt. Es tractaria de què cada dia llegíssim unes quantes pàgines, de manera reposada i tranquil·la fins acabar-lo.

Pot ajudar tenir clar les diverses parts en què està dividit aquest evangeli. Seguim un material del CPL per a fer-ho.

El naixement de Jesús (de 1,5 a 2,52)

Són dos capítols d´una especial bellesa i tendresa. L´anunci de la vinguda del Fill de Déu al món, el seu naixement, l´adoració dels pastors,… Aquests relats són com una mena de pròleg, un resum del que significa el camí de Jesús enmig del món.

La preparació (de 3,1 a 4,13)

La missió de Jesús comença amb uns fets preparatoris: la predicació de Joan Baptista; el baptisme de Jesús en què Déu el manifesta com el seu Fill estimat; l´estada al desert, en què Jesús tria el camí de l´amor i l´abaixament, enfront de la proposta del poder i l´éxit que el diable li presenta.

 

El ministeri de Jesús a Galilea (de 4,14 a 9,50)

Jesús a Galilea, comença a predicar, a guarir malalts, a acostar-se a gent de tota mena… També comença a trobar-se amb els primers conflictes amb els fariseus i mestres de la Llei… Jesús es presenta davant la gent com algú que va més enllà de la Llei de Moisès, perquè el més important és l´amor. Aquesta etapa s´acaba amb dos fets: primer, els deixebles reconeixen a Jesús com a Messies però no admeten que el camí del Messies hagi de passar per l´entrega fins a la mort (9,18-27); i segon, la transfiguració, en què Déu manifesta que el camí de Jesús duu realment a la vida per sempre (9,28-36).

El camí de Jesús cap a Jerusalem (de 9, 51 a 19,27)

Un cop anunciada la seva mort, Jesús comença a caminar cap a Jerusalem. Lluc organitza el seu evangeli de manera que la seva major part és això: com un llarg camí cap a Jerusalem, que és ell lloc on es realitzarà l´esdeveniment central de la història: la mort i al resurrecció de Jesús. Tot el que Jesús fa té aquest objectiu: l´entrega total que obre el camí de la vida per a ell i per a tots els que creguin en ell. Durant aquest llarg camí hi trobem escenes molt conegudes, que només Lluc narra i que ens parlen de la misericòrdia de Déu: el bon samarità (10,25-37), l’ovella i la moneda perduda (15,1-10), el fill pròdig (15,11-32), Zaqueu (19,1-10)…

Jesús a Jerusalem: la passió i la mort (de 19,28 a 23,56)

Jesús entra a Jerusalem aclamat pels deixebles, i de seguida tot es precipita: expulsió dels venedors del temple, discussions… i el darrer sopar, la detenció, el judici i les tortures, el camí del calvari, la crucifixió, la mort i la sepultura. La passió de Jesús segons Lluc destaca especialment la confiança en Déu, el perdó, i l´atenció als més abandonats, representats pel lladre penedit.

 

La resurrecció i l´ascensió (de 24,1 a 24,53)

I tot acaba amb l´esclat de la resurrecció i la glorificació de Jesús. Jesús se´n puja al cel, i envia els seus deixebles a anunciar la Bona Nova. És l´inici d´un nou temps, el temps de l’Església, que el mateix Lluc descriurà en el seu segon llibre, els Fets dels Apòstols.

PREMIO PARA EL BELÉN DE SANT RAMON

Este año el Belén de la parroquia participó en el concurso de belenes de la “associació pessebrista de Barcelona”, obteniendo el segundo premio en su categoría. Felicitamos al señor Francisco que es el cerebro y a las personas que le ayudaron a montar y desmontar.

RESULTAT COL·LECTA MANS UNIDES

A la col·lecta del passat cap de setmana es van recollir 1.007 €. Moltes gràcies per les vostres aportacions.

COLLA JOVE

Se reúne el viernes a las 21h. para tratar el eje de la fraternidad del Plan Pastoral Diocesano.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.