Santa Teresa

ANY JUBILAR TERESIÀ

Des del 15 d´octubre d´enguany, festa de santa Teresa de Jesús, i fins el 15 d´octubre de l’any que ve, l´Església celebra el cinquè centenari del naixement de la santa. La santa d’Àvila ha tingut un paper destacat dins de l´Església Catòlica: per una banda, la seva tasca com a reformadora de l´orde del Carmel i fundadora de nombrosos convents ha estat molt important i, per altra banda, fou una gran mística i autora de llibres de gran valor espiritual i literari com “Camino de perfección” i “Las moradas” que han portat a ser-li concedit el títol de doctora de l´Església.

Per poder rebre el do de la indulgència plenària durant aquest any jubilar calen les condicions de costum (Confessió Sacramental, Comunió Eucarística i pregària per les intencions del Papa) i visitar en forma de pelegrinatge alguna catedral, temple o santuari jubilar i allí assistir a algun ritu sagrat, o almenys, pregar durant un temps suficient davant alguna imatge de Santa Teresa solemnement exposada, acabant amb la pregària del Parenostre, Credo, invocació a la Mare de Déu i a Santa Teresa.

Són temples jubilars a la ciutat de Barcelona: la Catedral, la Parròquia de Santa Teresa de Jesús (C/Llobregós 130), el Santuari de la Mare de Déu del Carme (Av/ Diagonal 424), el Monestir de la Immaculada de les Carmelites Descalces (C/ Immaculada 37-45), la Parròquia de Santa Joaquima de Vedruna (C/ Sant Hermenegild 11-13) i el Monestir de l’Encarnació de les Carmelites (C/ Panamà, 12-16).

CONSEJO PASTORAL PARROQUIAL

Este lunes se reunirá a las 21h. para tratar de temas importantes para la buena marcha de la parroquia.

EXPOSICIÓN DEL SANTÍSIMO

El martes, como siempre, de 20h30´a 22h. No es obligatorio quedarse hasta el final, cada uno puede marchar cuando lo desee.

COMENTARI EVANGELI DEL DIUMENGE

El pròxim diumenge dia 30 de novembre comença l´Advent, i durant aquest temps litúrgic que prepara al Nadal, els dijous ens reunirem a les 20h30´per a comentar l´evangeli del diumenge. Comencem aquest dijous i el text és: Mc 13,33-37.

 COLLA JOVE

Se reúne este viernes a las 21h. Haremos el tema 8 que lleva por título: “No tengo ilusión por nada...”.

 VINE I VEURÀS

Per segon any, la parròquia de la Mare de Déu dels Desemparats organitza l´espai “Vine i veuràs” (viu una experiència amb Jesús) que és un espai quinzenal de pregària, pensat d’una manera especial per aquelles persones que estan allunyades de la fe, com una possibilitat de retrobar-se amb Jesús. Si coneixeu a alguna persona que estigui en aquesta situació la podeu convidar, si voleu anar abans a veure de què es tracta, també hi podeu anar-hi. Les trobades són a la parròquia de la Mare de Déu dels Desemparats els dilluns: 24 de novembre, 12 i 26 de gener, 9 i 23 de febrer, 9 i 23 de març, i 13 i 27 d´abril, de 21 a 22h.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.