Nadal

A LES PORTES DEL NADAL

Demà passat a la tarda i al vespre començarem a celebrar el Nadal amb les misses del Pollet i del Gall, respectivament. Segons com haguem viscut aquest Advent que s´acaba el dimarts, el nostre Nadal serà més o menys reeixit.

El missatge del naixement de Jesús, si som mínimament sensibles ens ha de tocar el cor. Déu, el nostre Déu, l´únic Déu, perquè només n´hi ha un, el que passa és que segons les religions, el grau de Revelació que es tingui sobre ell serà més o menys complert, estima tant a la humanitat, la seva obra mestre, que ho vol compartir tot amb ella, fins i tot la seva divinitat, i per això el seu Fill únic s´ha encarnat, per tal que la humanitat sigui “divinitzada”.

Es tracta doncs d´un acte d´amor que ens mostra la grandesa del nostre Déu en un acte suprem d´intercanvi humil, en el qual el que és gran es fa petit per tal que el petit esdevingui gran.

Però a més a més d´aquest abaixament, hi ha unes ganes d´entrar en comunió que ens haurien de fascinar. I com que l´amor és contagiós, davant d´aquest gest diví, nosaltres hauríem de sentir-nos impulsats a estimar-lo. Com diu santa Teresa: “Amor com amor se paga”.

No podem quedar-nos en els aspectes superficials i materials que envolten al Nadal en el nostre Primer Món, opulent i consumista; hem d´anar a les arrels del misteri per poder entendre´l i viure´l com és mereix. Només així l´Encarnació del Fill de Déu assolirà el seu màxim fruit en nosaltres.

COLECTA CÀRITAS

Es tradicional que antes de Navidad tenga lugar la colecta a favor de Cáritas Diocesana, está entidad de la Iglesia que muestra la cara más bondadosa de la Iglesia, la que se entrega a los pobres y necesitados. Hay muchas tareas que no las pueden realizar las Cáritas parroquiales y sí una Cáritas de mayor envergadura como la Diocesana. Seamos generosos en la colecta de este fin de semana.

MISSA DEL POLLET I DEL GALL

Aquest dimarts a les 18h. i a les 24h. Us hi esperem!

El dia 25 no hi haurà missa de les 9h del matí.

ENCUENTRO COLLA JOVE

Este viernes a las 21h. para celebrar la Navidad.

CONFERÈNCIA SOBRE LA FAMÍLIA

Amb el títol “Els desafiaments pastorals sobre la família en el context de l’evangelització”, Mons. Vicenzo Paglia, arquebisbe i president del Pontifici Consell per a la Família, pronunciarà una conferència el dissabte 28 a les 17h. a l´Aula Magna del Seminari de Barcelona. Hi esteu tots convidats, especialment els membres dels moviments matrimonials i familiars de l´arxidiòcesi.

A PARTIR DE ENERO PASAREMOS EL CEPILLO

Os recordamos que tal y como anunciamos en la última hoja parroquial. A partir de enero pasaremos el cepillo en las misas de los domingos y solemnidades. 

MN. MARTÍ VISA HA ESTAT OPERAT

El qui fou adscrit de la parròquia de St. Ramon, Mn. Martí Visa, va ser operat la setmana passada: li van posar una pròtesi de maluc. L´operació ha anat bé i ja ha tornat a la residència sacerdotal.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Nadal

 1. Ruben Garcia ha dit:

  Natividad del Señor – Jn 1,1-18

  En el evangelio de la eucaristía del día se lee el prólogo del evangelio de Juan. Jesús, la Palabra viva de Dios, se hace presente entre nosotros, «acampa» en medio nuestro. Pero, curiosamente, pasa casi desapercibida: no la conocemos; no la recibimos.

  Cuantos/as cristianos/as –incluso de los/as de eucaristía dominical– no hacen de la Palabra de Dios el centro de sus vidas: no leen con frecuencia (¿diaria?) la Biblia, no la contemplan, no hacen oración con ella, no la comparten en grupos de reflexión, no la viven…

  El recibir a Jesús, el reconocer en Él la Palabra creadora y definitiva del Padre nos da el «poder para ser hijos de Dios». La oferta es generosa; la respuesta está en nuestra mano. En Jesús, en su Palabra, encontramos la respuesta a los anhelos humanos, el sentido a la existencia.

  Su Palabra nos muestra el camino para reconocer en cada ser humano a mi hermana, a mi hermano. Nada de lo que le pasa a mi hermana/o me es indiferente. Jesús ha nacido, es uno de los nuestros, pero, al mismo tiempo, es el Hijo de Dios, quien nos ha mostrado al Padre, el que nos «lo ha dado a conocer », quien nos ha enseñado cómo Dios-Padre nos ama y cómo quiere que nosotros amemos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.