Pregària a Maria davant la guerra a Ucraïna

Arribem als 250 dies de guerra a Ucraïna i els seus efectes. Cal implorar la pau. El Papa Francesc ho va demanar tot just iniciada la guerra. Recordem-ho: Oh Maria, Mare de Déu i Mare nostra, nosaltres, en aquesta hora de tribulació, recorrem a vós. Sou la nostra Mare, ens estimeu i ens coneixeu, res del que ens preocupa se us amaga. Mare de misericòrdia, moltes vegades hem experimentat la vostra tendresa provident, la vostra presència que ens torna la pau, perquè sempre ens conduïu a Jesús, Príncep de la pau.

Nosaltres hem perdut el camí de la pau. Hem oblidat la lliçó de les tragèdies del segle passat, el sacrifici de milions de caiguts a les guerres mundials i estem traint els somnis de pau dels pobles i les esperances dels joves. Ens hem posats malalts d’avidesa, ens hem tancat en interessos nacionalistes, ens hem deixat endurir per la indiferència i paralitzar per l’egoisme. Hem preferit ignorar Déu, conviure amb les nostres falsedats, alimentar l’agressivitat, suprimir vides i acumular armes, oblidant-nos que som custodis del nostre proïsme i de la nostra casa comuna, la Terra. Amb la guerra ens hem tornat indiferents a tots i a tot, excepte a nosaltres mateixos. I amb vergonya diem: perdoneu-nos, Senyor.

Necessitem urgentment la vostra ajuda materna: Acolliu, oh Mare, la nostra súplica. Vós, estrella del mar, no ens deixeu naufragar en la tempesta de la guerra. Vós, arca de la nova aliança, inspireu projectes i camins de reconciliació. Vós, terra del Cel, torneu a portar l’harmonia de Déu al món. Extingiu l’odi, aplaqueu la venjança, ensenyeu-nos a perdonar. Deslliureu-nos de la guerra, preserveu el món de l’amenaça nuclear. Reina del Rosari, desperteu en nosaltres la necessitat de pregar i estimar. Reina de la família humana, mostreu als pobles el camí de la fraternitat. Reina de la pau, obteniu la pau al món.

Por eso, Madre de Dios y nuestra, nosotros solemnemente encomendamos y consagramos a tu Corazón inmaculado nuestras personas, la Iglesia y la humanidad entera, de manera especial Rusia y Ucrania. Acoge este acto nuestro que realizamos con confianza y amor, haz que cese la guerra, provee al mundo de paz. El “sí” que brotó de tu Corazón abrió las puertas de la historia al Príncipe de la paz; confiamos que, por medio de tu Corazón, la paz llegará. A ti, pues, te consagramos el futuro de toda la familia humana, las necesidades y las aspiraciones de los pueblos, las angustias y las esperanzas del mundo. Que a través de ti la divina Misericordia se derrame sobre la tierra, y el dulce latido de la paz vuelva a marcar nuestras jornadas. Mujer del sí, sobre la que descendió el Espíritu Santo, vuelve a traernos la armonía de Dios. Tú que eres “fuente viva de esperanza”, disipa la sequedad de nuestros corazones. Tú que has tejido la humanidad de Jesús, haz de nosotros constructores de comunión. Tú que has recorrido nuestros caminos, guíanos por sendas de paz. Amén.

(Papa Francesc: Oració de consagració d’Ucraïna i Rússia a l’Immaculat Cor de Maria, el 24 de març de 2022).

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.