Quaresma

A PUNT DE COMENÇAR UNA NOVA QUARESMA

Aquest dimecres s´escau el Dimecres de Cendra i amb ell, els catòlics comencem la Quaresma, el temps litúrgic de preparació per a la Pasqua. I la comencem amb el gest simbòlic de la imposició de la cendra en el nostre cap que ens recorda la nostra condició pecadora i que hem sortit de la terra, del fang i a ell tronarem, encara que no definitivament, ja que Déu ressuscitarà el nostre cos, no sabem com, però si que n´estem convençuts de que ho farà; aquesta és la nostra fe, i si no hi resurrecció, com diu sant Pau, la nostra fe serà vana.  A les misses d´aquell dia farem doncs el gest de la imposició de la cendra.

Quaresma és el temps per excel·lència de la conversió i som cridats a intensificar la nostra pregària, que sigui més autèntica, que surti més del cor; a incrementar la nostra ajuda als altres, representada per l´almonia, la qual no solament és donar béns materials, sinó també el nostre temps, posar les nostres capacitats i habilitats al servei dels altres, etc. També som convidats a dejunar el Dimecres de Cendra i el Divendres Sant els majors de 18 anys que encara no hagin arribat a la seixantena i a abstenir-nos de menjar carn els majors de 14 anys el Dimecres de Cendra i tots els Divendres de Quaresma. Es important que ampliem aquests signes amb altres gestos de dejuni i abstinència que avui dia tenen més significat com veure menys televisió, enganxar-se menys al mòbil o a internet,… Valdria la pena que dediquéssim més temps a les coses de Déu i al proïsme, per això recordem que els divendres de Quaresma a les 19h15´ hi haurà el res del Via Crucis, que els dijous a les 20h30´ ens reunirem per a comentar l´evangeli del diumenge, que els dilluns 20 i 27 de març hi haurà xerrades quaresmals a les 20h30´. I totes aquelles coses que se´ns acudeixin que podem fer en aquesta línia.

EXPOSICIÓN DEL SANTÍSIMO Y ADORACIÓN

El próximo martes, desde las 20h30´ hasta las 21h30´.

ENCUENTRO ARCIPRESTAL DE CUARESMA

El próximo viernes tendrá lugar el encuentro  arciprestal de Cuaresma en la parroquia de la Mare de Déu dels Desemparats, un espacio de plegaria y de compartir los feligreses de las diversas parroquias del arciprestazgo de Torrassa-Collblanc. Estáis todos invitados.

TROBADA PARROQUIAL D´ESCOLANS

El diumenge 5 de març a les 17h.  per aquells nens i nenes a partir dels 8 anys i fins els 15, que ja facin d´escolans o estiguin interessats. El programa consistirà en el visionament d’un power-point relacionat amb les celebracions religioses, assaig de com es fa d´escolà, berenar i passi d´una pel·lícula.

SENT LA CREU

Amb aquest títol la Delegació Diocesana de Pastoral de Joventut  ha organitzat una eucaristia a la basílica de la Sagrada Família que serà presidida pel nostre arquebisbe Joan Josep el diumenge 5 de març a les 18h. en la qual es farà la veneració de la creu de Lampedusa (una creu feta amb fustes dels vaixelles dels refugiats que han arribat a aquesta illa italiana). L´acte està dirigit als joves de a partir de 3r d´ESO i fins a 35 anys. Els joves interessats poden dirigir-se a Mn. Fernando.

ROMERIA PARROQUIAL A MONTSERRAT

Los días 11 y 12 de marzo. Inscripciones en el despacho parroquial, miércoles y viernes de 18 a 20h. El próximo viernes será el último día para apuntarse.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.