Domund

DIA DEL DOMUND

Aquest diumenge, l´Església Universal celebra el DOMUND, el diumenge universal de la propagació de la fe o el dia de les missions.

El lema d´enguany és “Reneix l´alegria”, en consonància amb l´exhortació apostòlica del Papa Francesc, Evangelii gaudium o l´alegria de l´Evangeli. I ens recorda que la missió és el lloc privilegiat perquè neixi i reneixi la trobada amb Déu, allò de què li parlava Jesús a Nicodem, que s´havia de tornar a néixer i que ell no acabava d´entendre. La finalitat de l’activitat missionera és fer néixer i renéixer a la vida de la fe. I l´alegria és un aspecte essencial a l´evangelització. L´alegria està dins de l´amor trinitari: el Pare n´és la font; el Fill és la seva manifestació i, l´Esperit Sant, l´animador. Els seguidors de Jesús han de proclamar l´amor de Déu i el seu missatge, plens d´alegria.

Domund2014Pel que fa al cartell de la campanya d´enguany, la imatge, uns joves que riuen, expressa la joia que brolla del cor. Les seves mirades i les seves mans entrecreuades ens fan descobrir que l´alegria neix d´un cor net i d´una fraternitat profunda. És la força de l´amor que no necessita d´altres estímuls externs.

Sobre un fons morat es veuen uns signes que representen alguns elements específics de los Obres Missionals, l´objectiu principal de les quals és la cooperació amb l´activitat missionera de l´Església.

Les paraules “yosoydomund” ens recordem el compromís que tots els cristians tenim amb les missions, mentre que la paraula Domund evoca la vida de lliurament dels missioners i ha de suscitar la implicació en la seva mateixa tasca.

No vull deixar de recordar que la feina que fan els missioners i les missioneres, siguin sacerdots, religiosos/es o laics i laiques és molt important i sol tenir una doble basant: la d’anunciar la paraula de Déu en llocs on és molt desconegut i la d´ajudar al desenvolupament dels pobles. Els missioners consagren les seves vides a aquestes tasques i, de vegades, hi perden la vida, com en el cas recent dels religiosos i capellans de l´ordre de Sant Joan de Déu, Miguel Pajares i Manuel García Viejo que atenent a malalts d´ebola a l´Àfrica Occidental van contraure la malaltia i van morir.

Avui pregarem per les missions i farem la col·lecta amb aquesta intenció. Siguem generosos!

MISA EN LA RESIDENCIA DE COLLBLANC

Este martes a las 16h30´, en la segunda planta.

BATEIGS

El passat diumenge van ser batejats a Sant Ramon: Nerea Lavanda Pacheco, Arianna Yadira Pérez Vasquez, Marc Fabián Penayo Villalba, Carla Miranda Costa, Vicenç Manuel Tomás Loncan Paz. Els felicitem i els desitgem que el seguiment de Jesús els ompli i els faci molt feliços.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.