Mans Unides

SOLIDARITAT AMB ELS MÉS DESAFAVORITS

Cada any per aquestes dates, la ONG catòlica Mans Unides fa una col·lecta a nivell de totes les parròquies de l´estat, destinada a sufragar alguns projectes del Tercer Món.

Enguany les parròquies dels arxiprestats de Barcelona, L´Hospitalet i Cornellà tenim adjudicades dos projectes:

-Un, a Rumbek (Sudan del Sud), que pretén donar suport a una ràdio comunitària, molt necessària en aquella zona després de la guerra civil que l´ha devastat. L´emissora té una cobertura de 150 Km quadrats i arriba a la ciutat i també a zones rurals proporcionant informació local i general, programes culturals i educatius i oferint la possibilitat de què la gent s´expressi. Els diners es destinaran a contractar a 3 professionals que formaran a 12 joves seleccionats localment i finançaran durant 1 any uns programes setmanals dirigits a dones marginades.

-L´altre, a Bhilwara (Índia) que pretén la creació d´un sistema d´abastiment d´aigua gestionat per dones i mijorar l´ecosistema. El projecte beneficiarà a 30 pobles situats en una zona rural semiàrida on escasseja l´aigua i l´entorn pateix una greu degradació ecològica. Els diners es destinaran a reconstruir els antics sistemes d´emmagatzematge d´aigua que estan molt malmesos. També es replantaran arbustos i arbres al voltants dels estanys. Alhora, la realització del projecte generarà ocupació laboral per a les dones que ho faran.

Per últim, recordar el lema de la campanya de Mans Unides d´enguany: “La salut, dret de tots: actua”, que ens recorda que en el món hi ha molta gent que no té accés a una sanitat mínimament digna. Encara que els projectes en els quals col·laborem aquest any no estan directament relacionats amb la sanitat, indirectament sí: la radio por formar a les persones en temes de salut, mentre que disposar d´aigua allunya l´amenaça de determinades malalties afavorides per la seva manca.

RESULTADO DE LA COLECTA PARROQUIAL

En la colecta de la semana pasada se recogieron 938 € para la parroquia, muchas gracias  por vuestra aportación

 REUNIÓ CATEQUISTES DE NENS DE SEGON

Aquest dilluns a les 19h. Prepararem els temes 18 i 19.

 ENCUENTRO CATEQUISTAS DE PADRES DE PRIMERO Y DE SEGUNDO

También este lunes a las 19h.

 TROBADA DE JUSTÍCIA I PAU

El dilluns a les 19h30´. Tractaran el tema de la situació actual en què es troba  l´ensenyament.

 EUCARISTIA EN LA RESIDENCIA DE COLLBLANC

El martes a las 16h30´, en la primera planta.

 REUNIÓ DE VIDA CREIXENT

El dijous a les 18h30´

 CENA CONTRA EL HAMBRE

El viernes 24 de febrero a las 21h. haremos la tradicional cena solidaria contra el hambre en el casalet. Este año el dinero que se recoja se destinará a la Fundación Acció Solidària contra l´Atur. Queremos ayudar a la gente de nuestro entorno que lo está pasando mal a causa de la crisis y que no encuentra trabajo. Para asistir hay que apuntarse.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.