Conseqüències d’abandonar els estudis

Fa poc La Vanguardia (11 de març 2024) oferia una monogràfic especial sobre els estudis, l’ensenyament i les carreres amb més sortida professional. En reproduïm algun detall del seu contingut, ara que s’acaba el curs acadèmic i molts joves s’han de plantejar què poden estudiar o quina orientació professional li caldria prendre. El reportatge indicava ben clarament que:

  • Deixar els estudis de forma prematura afecta la qualitat de vida i els progrés dels joves.
  • L’educació proporciona coneixements acadèmics, però alhora, contribueix al desenvolupament d’altres habilitats socials molt útils per a resoldre problemes de la vida diària o professional. També contribueix a tenir una adequada capacitat de pensament crític.
  • Finalitzar una carrera d’estudis superiors és un requisit per accedir a feines ben remunerades i més estables.
  • Abandonar els estudis en l’etapa escolar porta a reproduir el cicle de la pobresa, sovint es trobarà més dificultats per a sortir-se de la pobresa; també les persones amb menys estudis tenen més dificultats per a trobar feina i disposar d’un habitatge digne; incrementa la despesa en assistència social i comporta una major incidència de problemes de salut.
  • Abandonar els estudis en l’etapa escolar o abandonar estudis de formació professional comporta més desigualtats socials i econòmiques.

Las mayores salidas profesionales y las más buscadas son las carreras relacionadas con el desarrollo tecnológico, técnicas de ciberseguridad y las profesiones del ámbito sanitario como medicina y enfermería. También en el desarrollo de nuevas técnicas en el ámbito de la construcción, infraestructuras civiles, transporte, maquinarias y hostelería o turismo. También aumenta el empleo público.

El artículo mencionado citaba 10 titulaciones universitarias más solicitadas: 1) Enfermería. 2) Medicina y biomedicina. 3) Educación y pedagogía. 4) Administración, contabilidad y dirección de empresas. 5) Ingeniería informática. 6) Psicología y psicopedagogía. 7) Ingeniería industrial. 8) Fisioterapia. 9) Ingeniería de telecomunicaciones. 10) Ciencias del trabajo, relaciones laborales, finanzas y recursos humanos.

Animamos, pues, a estudiar lo que sea y a capacitarse profesionalmente. Son medios de realización humana y que permiten combatir la pobreza o la precariedad económica.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.