Dels primers cristians de Jerusalem

Dels primers cristians de Jerusalem data de l’inici del cristianisme a Jerusalem, amb la resurrecció del Senyor. Avui dia encara hi ha conflictes a entre jueus (majoria) i cristians (minoria).

Enguany hem tingut la feliç coincidència en que els dies sants de la Passió del Senyor, dijous sant (6 d’abril), divendres sant (7 d’abril) i el diumenge de resurrecció (9 d’abril) han estat els mateixos que es van succeir els dies del 6 al 9 d’abril de l’any 30 després de Crist, (30 dC). Aquell any va coincidir la pasqua amb la nostra data de l’any 2023.

Fixem, doncs, algunes dates que ens ajudaran a situar els inicis de l’Església en la trama dels fets de la història humana. D’antuvi, cal dir que a conseqüència d’un error de càlcul en el calendari gregorià fet a l’Edat Mitjana, hem de situar el naixement de Jesús a la ciutat de Betlem l’any 5 abans de la nostra era. El gran fet històric de la Resurrecció del Senyor se situa a l’alba del diumenge 9 d’abril (com la d’aquest any, 2023) de l’any 30 (durant molt temps, erròniament, tingut per l’any 33 de la nostra era). La Pentecosta queia aquell any el 28 de maig (també com ara el 2023).

Vuit anys més tard, l’any 38, fou fundada la primera gran comunitat cristiana a Antioquia de Síria, a 650 quilòmetres al nord de Jerusalem. El Concili apostòlic de Jerusalem, que tingué un gran abast, va tenir lloc el 49 (entre setembre i octubre).

A Roma van morí màrtirs els apòstols Pere, l’any 64, i Pau, l’any 67. El magnífic gran temple de Jerusalem, símbol del judaisme, va ser destruït pels exèrcits romans l’any 70 dC. El darrer dels apòstols, Sant Joan Evangelista, mor a Efes pels volts de l’any 100 dC. L’Església establerta sobre el fonament dels apòstols.

Dentro del Barrio Cristiano está la Iglesia del Santo Sepulcro, un centro importante para los cristianos en todo el mundo. Está localizada en un sitio que es central en la historia de Jesús, su muerte, crucifixión y resurrección. Según la mayoría de las tradiciones cristianas, Jesús fue crucificado allí, en el Gólgota -o Colina del Calvario-, su tumba está ubicada dentro del sepulcro y éste también fue el lugar de su resurrección.

La iglesia está administrada conjuntamente por representantes de las distintas denominaciones cristianas, principalmente el Patriarcado Greco Ortodoxo, los frailes franciscanos de la Iglesia Católica y el Patriarcado Armenio. Pero también por las iglesias ortodoxas etíope, copta y siria. Es uno de los principales destinos de peregrinaje para millones de cristianos en todo el mundo que visitan la tumba vacía de Jesús y buscan el testimonio de la fe, el consuelo y redención orando en los Santos Lugares.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.