Vida parroquial abril

Col·lecta Dia del Seminari. Recollit = 955 € Moltes gràcies.

La Parròquia recorda la mort de Mn. Florenci Baucells, qui fou el seu memorable rector al llarg de 40 anys, de 1930 a 1970, on el dia 2 d’abril de 1972 morí a la rectoria. Anirem al Cementiri de Sants on està enterrat al nínxol propietat de la parròquia. El dissabte 2 d’abril celebrarem l’Eucaristia en el seu record amb la presència del Sr. Bisbe auxiliar Sergi Gordo.

«Mn. Florenci Baucells i Duran (Taradell, Osona, 1893 – Barcelona 1972), prevere. Estudià llatí, filosofia i tres anys de teologia al seminari de Vic i acabà els estudis a la Universitat Pontifícia de Tarragona, on es doctorà el 1919. Fou ordenat el 1918. Desenvolupà tasques pastorals a Sant Jaume dels Domenys, la Garriga, Santa Maria de Mataró, Ripollet i, des de 1930 fins a la seva mort (1972), a la parròquia de Sant Ramon Nonat de Collblanc. Fou un dels grans configuradors del nou barri de Collblanc, on creà escoles i un centre recreatiu parroquial».

(Isabel Juncosa i Ginesta. Diccionari d’història eclesiàstica de Catalunya, Vol. I, Ed. Claret, pàg. 251). Escoles fundades per Mn. Florenci: Col·legi Sant Ramon-Sagrat Cor (a càrrec de les religioses Serventes del Sagrat Cor de Jesús) i Escola parroquial Col·legi Sant Ramon Nonat.

Aquesta entrada ha esta publicada en Vida parroquial. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.