Convoquem una assemblea informativa parroquial

Sí, el Consell pastoral de la Parròquia ha considerat convenient convocar tota la feligresia a una Assemblea informativa que tindrà lloc el diumenge dia 28 de novembre a les 18h a l’església.

L’objectiu és:

  1. Fer una mirada conjunta de l’afectació de la pandèmia.
  2. Informar d’algunes novetats en mobiliari, decoració i ventilació.
  3. Informar de la nostra participació en la fase diocesana del Sínode de bisbes.
  4. Informar de les Propostes del Nou Mapa pastoral en Comunitats pastorals.
  5. Informar i presentar els diversos grups actius de la parròquia i suscitar l’interès per noves incorporacions o nous grups que es podrien formar.

Com ho farem? Molt senzill. Primer, la pregària per tal d’obrir-nos a l’acció de l’Esperit sant. Després, cal tenir ganes de fer comunitat, participació i missió. Tres actituds que ens demana el Sínode per a la revitalització d’avui dia de l’Església. És de justícia que allò que afecta tota la Comunitat s’hi participi en les diverses fases de l’engranatge eclesial escoltant-se uns als altres. Tots “caminem junts”: la base del poble de Déu amb els sacerdots i bisbes conjuntament. Aquest “caminar junts” se’n diu “Sinodalitat”, sota l’impuls de l’Esperit Sant. El procediment més assequible que tenim és la pastoral de conjunt, que vol dir, la corresponsabilitat de tots en la missió pastoral i poder-la gestionar. Això demana esperit de servei, la vocació i disponibilitat de tots en la marxa pastoral de les comunitats pastorals. Per això cal el diàleg, l’anàlisi de la situació real de les parròquies del bisbat, la deliberació conjunta i el discerniment comunitari per tal de orientar possibles solucions vistes des de la fe, la recerca de la voluntat de Déu i l’obertura als possibles canvis d’organització diocesana.

Exposarem la informació disponible sobre els temes a tractar, principalment del Mapa pastoral, dels debats que hi ha hagut al nostre arxiprestat de La Torrassa-Collblanc i al Consell Pastoral arxiprestal sobre les “Comunitats pastorals”, agrupacions de parròquies, parròquies de referència, distribució del clergat, implicació del laïcat en la gestió de les parròquies atès el menor nombre previsible de capellans actius a la diòcesi. També repartirem els materials que ens hagi arribat per a la consulta de la fase diocesana del Sínode de bisbes.

Tras un largo período de poca o nula actividad de grupos a causa de las limitaciones causades por la pandemia del covid, nos reencontrarnos en asamblea informativa para presentar los diversos grupos de la parroquia.

Citamos algunos que se podrían iniciar: grupo de lectores para la Liturgia de la Palabra, voluntariado en general (puerta de la Iglesia, caritas, catequesis, etc.), grupo de formación de laicos y de oración (catequesis de adultos).

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.