Fase diocesana del sínode de bisbes

A tot el poble de Déu de l’arxidiòcesi de Barcelona:

El passat mes de juny em vaig posar en contacte amb tots vosaltres per comunicar-vos que el papa Francesc havia convocat la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes amb el tema: «Per una Església sinodal: comunió, participació i missió». El desig del Papa és que en el treball sinodal hi estigui implicat des del primer moment tot el Poble de Déu, amb una fase inicial de treball a les Esglésies particulars. Tot això, per fer possible l’escolta real de tots els fidels, membres de la vida consagrada i ministres ordenats. Ara ha arribat el moment de posar fil a l’agulla.

Els propers 9-10 d’octubre se celebrarà l’obertura del Sínode a la Ciutat del Vaticà. Com a tret de sortida a la nostra arxidiòcesi, i amb la voluntat de confiar al Senyor el desenvolupament de la fase diocesana del Sínode, celebrarem una Eucaristia a la nostra Catedral el diumenge 17 d’octubre a les 19.15 h. Tots sou convidats a participar-hi.

Per tal que totes les parròquies i comunitats us pugueu sumar a aquesta iniciativa, us farem arribar materials perquè en totes les celebracions del diumenge 17 d’octubre fem ressò de l’inici de la fase diocesana del Sínode. Aquest camí sinodal l’imaginem, el volem i el veiem en plena sintonia amb el treball que ja estem fent a través del Pla Pastoral Diocesà Sortim! Després de treballar els eixos: La fraternitat, Els joves i Els pobres, ens preparem ara per treballar l’eix del discerniment; tenint sempre molt present que l’eix central és L’Encontre i l’anunci de Jesucrist, com ens ho mostra el cercle central del panot, símbol del nostre Pla Pastoral.

Si la paraula «Sínode» vol dir «caminar junts», el nostre Pla Pastoral és una expressió clara del nostre caminar junts amb Jesucrist i guiats per l’Esperit Sant, com a família, i al servei de l’anunci de l’Evangeli als nostres conciutadans. Tant l’objectiu diocesà del discerniment com la proposta del Sínode són dos camins que es troben i que convergeixen, des dels quals podem avançar per tal de trobar el que l’Esperit vol per a l’Església universal, per a l’Església particular que peregrina a Barcelona, així com per a cada un de nosaltres. Déu ens continua parlant i cal aprendre a escoltar-lo per tal que siguem fidels a l’Evangeli i audaços en la proposta de la Bona Notícia de Jesús.

Ja us farem arribar les informacions pertinents de les diverses iniciatives que es proposaran, com la Jornada que organitzarà l’Ateneu Sant Pacià, les que proposi la Comissió del treball sinodal o les que programin les parròquies i arxiprestats.

Encomanem-nos a Maria, mare nostra i de l’Església, sota l’advocació de la Mare de Déu de la Mercè, perquè ens acompanyi en aquest camí sinodal.

Amb tot el meu afecte, † Card. Joan Josep Omella Omella (Arquebisbe de Barcelona).

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.