Nou setmanes tancats a casa

Portem ja nou setmanes tancats a casa i no es pot celebrar públicament l’eucaristia del diumenge. Tampoc els batejos, ni les primeres comunions, ni els casaments. No tenim els ingressos de les col.lectes que la comunitat fa per el seu manteniment i ajut generós a la caritat. Gràcies a la inestimable generositat i coratge d’uns voluntaris de la parròquia distribuïm els aliments a persones sense recursos provinent dels serveis socials. Podeu aportar aliments i fer alguna aportació econòmica a la parròquia a través del seu compte corrent. Els diumenges al matí deixem la porta oberta de 10 a 13h. Algunes persones hi entren, preguen, altres reben la comunió, altres es confessen, altres parlen amb el mossèn. Aquí hi estem.

El senyor cardenal Omella ha demanat a la seva homilia del diumenge 26 d’abril (tercer de Pasqua) no perdre la calma: «Estem desitjant poder tornar als temples i resar junts, escoltar junts la Paraula de Déu i lloar junts al Senyor. Tant de bo sigui aviat. És el vostre desig i el meu». La participació en l’Eucaristia, ens diu: «Com a bisbe d’aquesta diòcesi i com a president de la Conferència Episcopal Espanyola he fet aquesta petició al govern espanyol. Estem treballant conjuntament. Hem de ser pacients, pregar per les nostres autoritats i col·laborar amb elles, i, tot això, amb el risc d’evitar nous contagis, especialment de les persones amb més risc. Estem davant un virus amb una gran potència de contagi». Però mentrestant, el cardenal Omella ha demanat als fidels no perdre la pau i ha proposat com a alternativa la comunió del desig, també anomenada Comunió Espiritual. Sant Tomás de Aquino, el doctor eximi de l’Eucaristia afirma sobre la comunió espiritual: «És tal l’eficàcia del seu poder que amb només el seu desig rebem la gràcia, amb la que ens vivifiquem espiritualment». I és que «per a Déu no existeixen les barreres de la distància, de les portes. Ell pot entrar en el teu cor si l’invoques amb fe i desitges de veritat que Ell entri avui a casa teva i et curi». «El veritable seguidor de Crist queda vinculat afectivament i efectiva a una comunitat. Aquesta comunitat és l’Església. Renegar d’ella o allunyar-se’n, és perdre la vinculació a Crist».

Las misas telemáticas en tiempo de pandemia

Mientras siga este proceso de confinamiento y posterior desconfinamiento, las iglesias permanecerán cerradas al público por precaución, pero con la misma necesidad de transmitir la fe. Por eso puedes seguir todas las misas telemáticamente a través de la página web diocesana y también por Radio Estel. La misa de cada día de la catedral se retransmite a las 19.15 h y la misa del domingo, a las 19 h. «Vivir la fraternidad y la comunión es el gran reto que tenemos hoy en día y más en este tiempo en que nos tocará trabajar de lleno en la reconstrucción de esta sociedad y este mundo sacudido por esta pandemia».

«Que ens ajudi Santa Maria de Montserrat, patrona de Catalunya», conclou el nostre cardenal-arquebisbe Joan Josep Omella.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.