EL RACÓ DE PENSAR

LA PASQUA DE RESURRECCIÓ

És difícil aquest any parlar de la Resurrecció del Senyor. Tanmateix és el motiu de la nostra fe i confiança en la Vida plena per sempre. Moltes vegades ens adonem que en els moments crítics és quan descobrim de debò la vàlua de les persones i surt el bo o dolent de cadascú. Els deixebles de Jesús estaven espantats, tal com hem vist en els relats d’aquests dies de Setmana Santa. La tomba buida del matí omple de nous horitzons l’estat d’ànim d’aquelles dones i d’aquells homes. Maria Magdalena i les altres dones plenes de tendresa descobreixen la tomba buida. Simó Pere, acompanyat pel deixeble Joan són els que certifiquen que el Cos de Jesús en el sepulcre no hi és. ¿El cadàver de Jesús ha estat robat o ha desaparegut? Veieren i cregueren… Ells i elles varen començar el salt de la fe.

I nosaltres, moltes vegades parlem de Jesús, però li parlem a Ell? Moltes vegades reconeixem les moltes coses fantàstiques que ens ha ensenyat, però captem tot el què Ell ens vol dir? Ell és a costat nostre com el Vivent realment i sacramentalment present en l’Eucaristia, i en les nostres obres bones de misericòrdia. Necessitem la gràcia de creure enmig de la foscor del nostre moment, com aquells deixebles de Galilea.

Quan anunciem el Pregó pasqual diem: “Aquesta ni santa i poderosa allunya el pecat, renta les culpes, fa innocents els caiguts, torna l’alegria als entristits, dissipa els odis, restableix la concòrdia, converteix les nacions”. I acaba la darrera estrofa: “Que l’estel del matí en trobi encesa aquesta flama; aquell estel que mai no es pon, Crist, que tornant d’entre els morts, s’aparegué gloriós als homes com el sol en dia serè. Ell, que viu i regna pels segles dels segles. Amén”.

BONA PASQUA DE RESURRECCIÓ

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a EL RACÓ DE PENSAR

 1. Karla ha dit:

  Hola buenas tardes vivo con mis padres y mi hermano y mi hija de 6 años en casa la única que trabaja es mi madre y ahora le an dado la baja temporal por riesgo del coronavirus. Mi padre no trabaja porque él trabaja de limpieza en Fira barcelona y está cerrado y si no trabaja no cobra mi hermano está operado de la rodilla le pusieron una prótesis y yo estaba cobrando paro pero ya se me acabo y llevo 15 días intentando comunicarme con la asistenta pero no hay manera y yo quería saber o pedir como puedo optar a algo de comida muchas gracias de antemano

  • Web master ha dit:

   Hola Karla,

   La ayuda que nosotros ofrecemos es a personas que previamente han acudido a los servicios sociales de su ayuntamiento. Ellos lo valoran y dirigen a la persona a la parroquia más cercana a su domicilio.

   Saludos cordiales.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.