SETMANA SANTA AMB LA PANDÈMIA A COLL

Sí, sembla l’anunci de les estacions del Via Crucis de Jesús portant a coll la creu dolorosa. Aquesta és la Setmana Santa d’enguany, 2020. Portem a coll la pandèmia. I Crist està en les víctimes de la malaltia. Crist està present en els sanitaris, en els que resen i en tantes persones de bon cor que ens ajuden en la dura resistència d’aquests dies confinats a casa. La passió és ben viva i ben real en les nostres vides tan fràgils.

Malgrat tot ens disposarem a seguir Jesús en aquests dies sants de la seva mort, sepultura i resurrecció. Ho farem confinats a casa ja que no ho podem fer visible en els oficis celebrats a la nostra església, que estarà tancada. Un Decret de la Congregació per al Culte Diví de Roma disposa:

“Es cancel·len els Oficis de Setmana Santa, que se celebraran sense fidels, a porta tancada. Només els sacerdots oficiaran en solitari el Memorial sagrat de la Passió del Senyor”. Invitem, doncs, als fidels de la nostra parròquia a unir-se espiritualment o mentalment, en el dia i hora, a les celebracions programades. Pel demés, excepcionalment mentre duri la quarantena de la pandèmia covid-19 esteu facultats, per Disposició dels nostres Bisbes, a seguir els actes litúrgics pels canals multimèdia de televisió, d’internet o per ràdio. Les retransmissions des de Roma ens seran per a tots nosaltres d’un gran bàlsam espiritual i devot.

RECORDAD QUE EL DOMINGO DE RAMOS NO HABRÁ BENDICIÓN PÚBLICA DE RAMOS. QUE TODOS LOS OFICIOS, VIGÍLIA PASCUAL Y MISA DE PASCUA SERAN SIN PRESENCIA DE FIELES. Uníos espiritualmente con las celebraciones de la parroquia a puerta cerrada. Seguidlos por televisión.

¿Qué celebramos?

DOMINGO DE RAMOS.- Jesús entra en Jerusalén sobre un borrico, y es aclamado por las gentes que le acompañan. Es el pórtico de la Semana Santa. Nuestra aclamación “Hosanna el Hijo de David” expresa nuestra afirmación de fidelidad al camino de Jesús.

JUEVES SANTO.- Esta tarde comienza el Triduo Pascual celebrando la institución del Memorial de la Eucaristía. Jesús nos entrega el Pan y el Vino, su Cuerpo y su Sangre gloriosa que serán su presencia perenne en medio de la Comunidad. Lava los pies recordando el precepto del amor fraterno y funda el sacerdocio de la Nueva Alianza.

VIERNES SANTO.- Jesús muere en la cruz. Su muerte llena de sentido el destino de nuestra vida y de nuestra muerte. Le contemplamos a Él, manifestamos nuestra fe y nuestra esperanza en el Dios que es fuente inagotable de Vida, y Vida eterna.

SÁBADO SANTO.- Hoy la iglesia está en silencio. Es el día para estar cerca del sepulcro de Jesús compartiendo el dolor de los discípulos.

VIDA PARROQUIAL “EN ESTAT D’ALERTA SANITÀRIA”
Cada dia celebro jo en solitari l’Eucaristia a les 7h del vespre a la capella lateral, unint-me a tots els fidels i faig la benedicció final als quatre punts cardinals del barri: al nord, el Pare; a l’oest, el Fill; al sud, l’Esperit Sant, a l’est, l’Amén.

Cal destacar, i molt!, el coratge, valentia i caritat cristiana amb que hem mantingut obert la distribució d’aliments els dilluns. Veritable filigrana! Som la única parròquia de l’arxiprestat que no hem tancat la distribució d’aliments. Els voluntaris són dignes del nostre reconeixement.

Dir-vos també que mentre duri la quarantena l’església és tancada matí i tarda cada dia, llevat del diumenge de 9 a 13h del matí que resta mig oberta. Hi entren molt poques persones.

Com que no hi ha misses tampoc n’hi ha col·lectes i la parròquia de moment ens mantenim econòmicament del que hi ha al compte corrent, i sort en tenim de les aportacions dels subscriptors trimestrals que fan un donatiu per via bancaria. Ara valorem encara més la utilitat que te, i cal fomentar-lo. Moltes gràcies!

Les catequesis es donen pràcticament per acabades, ja que el dia 23 d’abril era el final de curs. Les programacions de Primeres comunions i batejos es tornaran a reprogramar quan sigui viable i tinguem l’alta de la quarantena.

Tindreu més informació en aquesta web.

AGENDA PARROQUIAL

  • Diumenge 5. Diumenge de Rams, sense benedicció pública a causa de la pandèmia del coronavirus.
  • Dijous Sant 9. Ofici de la Cena del Senyor, sense presència dels fidels.
  • Divendres 10. Ofici de la Mort del Senyor, sense presència dels fidels.
  • Dissabte 11. Vetlla pasqual, sense presència dels fidels.
  • Diumenge 12. Diumenge de resurrecció, sense presència dels fidels.

Retransmissions: TV2, TV3, 8TV, TRECE, Ràdio Estel, Canal d’Internet Youtube de la Catedral de Barcelona.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.