Jornada mundial de la pau

JORNADA MUNDIAL DE LA PAU: “La Pau com a camí d’esperança: diàleg,
reconciliació i conversió ecològica”

Des de fa 53 anys el Papa escriu un Missatge per celebrar la Jornada Mundial de la Pau.  Un missatge adreçat a tota la Comunitat internacional, als catòlics i a tota la Humanitat de bona voluntat. La iniciativa va sorgir de Pau VI i s’ha anat mantenint en tots els pontificats. Es tracta d’un missatge on el Papa recull les preocupacions i els fets més urgents sorgits durant aquell any i són un crit d’alerta, tant per els polítics com per els organismes internacionals i una interpel·lació a la consciència moral de la humanitat, en un context d’ètica global de solidaritat i cooperació al servei de la coresponsabilitat de
tots en el futur de la família humana d’avui i de demà. El clam de pau de la humanitat reclama detectar on són els punts més conflictius que impedeixen el camí de justícia i de pau on la humanitat ha de posar els mitjans per assolir-la. Els conflictes civils i internacionals reclamen intensificar el diàleg, la reconciliació i la protecció del medi ambient, greument amenaçat i que també el món catòlic ha d’assumir responsablement com a nova qüestió social en les relacions personals, socials i dels ecosistemes.

Destaquemos algunas reflexiones de este imprescindible Mensaje del papa Francisco:

  • La paz, como objeto de nuestra esperanza, es un bien precioso, al que aspira toda la humanidad. Las terribles pruebas de los conflictos civiles e internacionales, a menudo agravados por la violencia sin piedad, marcan durante mucho tiempo el cuerpo y el alma de la humanidad. En realidad, toda guerra se revela como un fratricidio que destruye el mismo proyecto de fraternidad, inscrito en la familia humana.
  • La guerra se nutre de la perversión de las relaciones, de las ambiciones hegemónicas, de los abusos de poder, del miedo al otro y a la diferencia vista como un obstáculo; y al mismo tiempo alimenta todo esto.
  • ¿Cómo romper la lógica morbosa de la amenaza y el miedo? ¿Cómo acabar con la dinámica de desconfianza que prevalece actualmente? Debemos buscar una verdadera fraternidad, que esté basada sobre nuestro origen común en Dios y ejercida en el diálogo y la confianza recíproca. El deseo de paz está profundamente inscrito en el corazón del hombre. En el camino de paz es necesario apelar a la conciencia moral y a la voluntad personal y política para abrir nuevos procesos que reconcilien y unan a las personas y a las comunidades.
  • La paz debe edificarse continuamente buscando juntos el bien común y comprometiéndonos a cumplir nuestra palabra y respetar las leyes.
  • El conocimiento y la estima por los demás también puede crecer en la escucha mutua, hasta el punto de reconocer en el enemigo el rostro de un hermano.
  • La falta de respeto por la casa común –nuestra Madre Tierra- y la explotación abusiva de los recursos naturales vistos como herramientas útiles únicamente para el beneficio inmediato comporta consecuencias de maltrato a la naturaleza o al dominio despótico del ser humano sobre lo creado. Necesitamos una conversión ecológica.
  • Por lo tanto, la conversión ecológica a la que apelamos nos lleva a tener una nueva mirada sobre la vida que el Creador nos dio, transformar nuestras relaciones con los seres humanos y con todos los seres vivos. En el Creador encontramos el origen de toda vida.
Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.