Padrins

ELS PADRINS

Avui dia hi ha molta confusió sobre quin és el paper dels padrins, val la pena que en parlem en aquest full parroquial.

Segons un costum molt antic de l´Església, l´adult no és admès al Baptisme si no porta un padrí, escollit entre els fidels de la comunitat cristiana, el qual l´ha d´ajudar almenys en la preparació darrere per rebre el sagrament, i després del baptisme posarà tot l´interès a ajudar-lo a perseverar en la fe i en la vida cristiana.

També en el Baptisme d´un infant hi ha d´haver un padrí, que representi tant la família del qui ha de ser batejat com l´Església, i que si calgués, ajudi els pares perquè l´infant arribi a professar la fe i la manifesti en la seva manera de viure.

El padrí intervé, almenys, en els darrers ritus del catecumenat i en la celebració del Baptisme.

El padrí ha de reunir una sèrie de requisits:

  • Haver estat designat pel mateix que ha de ser batejat en el cas d´adults o pels seus pares en el cas dels infants.
  • Que tingui la maduresa suficient per exercir aquest càrrec, cosa que se suposa a partir dels 16 anys.
  • Haver rebut els tres sagraments de la iniciació cristiana (Baptisme, Confirmació i Eucaristia), i que visqui d´acord amb la fe i amb la funció que ha d´exercir.
  • Només es pot tenir un padrí o una padrina, o un padrí i una padrina.
  • Que pertanyi a l´Església catòlica.

En el cas de la Confirmació, és costum que a cada un dels confirmats l´assisteixi un padrí, que l´acompanya a rebre el sagrament i el presenta al ministre de la Confirmació per a la unció sagrada; també l´ha d´ajudar després a complir fidelment les promeses del Baptisme i a secundar l´obra de l´Esperit Sant que ha rebut.

FECHAS DE INSCRIPCIONES PARA LA CATEQUESIS

Recordar que los días 25, 26 y 27 de septiembre, de 17h30´ a 19h. tendrá lugar las inscripciones para la catequesis familiar-infantil, tanto de primer año como de segundo. Los requisitos son estar estudiando como mínimo 3º de primaria o tener 8 años.

AJUDA´T-AJUDANT

És un grup de senyores que es reuneixen en el casalet els dimarts i els dijous de 18 a 20h. per a cosir, parlar i compartir experiències, fer celebracions, etc. Si pot afegir tothom qui vulgui. Comencen aquest dimarts.

JUSTÍCIA I PAU

La primera reunión del curso de “Justícia i Pau” será el miércoles a las 19h. Se trata de personas con inquietudes por el respeto de los derechos humanos y el reinado de la paz y la justicia. Se reúnen el segundo miércoles de cada mes para tratar estos temas e intentar actuar en esta línea. Abierto a todos los que puedan estar interesados.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.