Pasqua

LA CINQUANTENA PASQUAL

Els cinquanta dies que van del diumenge de la Resurrecció fins al diumenge de la Pentecosta constitueixen la cinquantena pasqual i han de ser celebrats amb alegria i exultança com si es tractés d´un sol i únic dia festiu, com un gran diumenge, ens diuen les normes universals sobre l´any litúrgic.

El temps pasqual és el “temps fort” més important de tot l´any cristià. És la Pasqua del Senyor, Crist Jesús, que ha passat a través de la mort a l´existència definitiva i gloriosa.

És també la Pasqua de l´Església, el seu Cos, que és introduïda en al Vida Nova del seu Senyor mitjançant l´Esperit que Crist li va donar el dia de la Pentecosta.  És la festa que val més la pena celebrar.

L´Eucaristia i la Litúrgia de les Hores, amb les seves oracions, lectures i cants, ens ajuden a entrar en la Pasqua de Jesús.

L´evangeli de sant Joan ens fa entendre el que continua essent el Ressuscitat també per a nosaltres, després de dos mil anys d´història: la veritable Llum i el Pastor i el Pa i la Vida. I el llibre del Fets dels Apòstols ens posa davant l´exemple d´una comunitat cristiana que, malgrat les dificultats, va saber ser en tot moment la comunitat pasqual de Jesús i de l´Esperit.

Cada cristià, a més, hauria de pregar personalment. I la família cristiana podria elegir aquest temps per a intensificar la seva pregària comuna, per exemple beneint la taula, o cantant el “Regina coeli” en honor de la Mare del Ressuscitat, o fent una breu lectura de l´evangeli. Però encara hi ha una cosa més important: viure la Pasqua. Cal viure-la amb esperit fort, com una persona nova, amb alegria, alliberats. Perquè el Senyor ens ha donat el seu Esperit, la novetat de la Pasqua, la joia del Ressuscitat i ens ha alliberat del pecat i de la mort.

EXPOSICIÓN DEL SANTÍSIMO Y ADORACIÓN

El próximo martes después de la misa, de 20h30 a 21h30´. Estáis todos invitados.

ENCUENTRO ARCIPRESTAL EN SAN RAMON

El próximo viernes a las 21h. tendrá lugar el encuentro arciprestal de Pascua en nuestra parroquia. Como sabéis, en los tiempos litúrgicos fuertes los feligreses de las parroquias del arciprestazgo nos reunimos cada vez en una parroquia diferente para compartir un rato de oración y luego comida, en un pica-pica. Esta vez nos toca a nosotros actuar como comunidad acogedora, os invitamos a venir.

FENT CAMI

Es reunirà el proper dissabte a les 11h per a compartir un cineforum i dinar.

PASCUA ARCIPRESTAL DE LA GENTE MAYOR

Se celebrará el sábado 11 de mayo en la parroquia de la Mare de Déu dels Desemparats, con el siguiente programa:

  • A las 12h30´Eucaristía en la iglesia.
  • A les 14h. Almuerzo en la Escola Sant Jaume.
  • A les 16h. Encuentro festivo en el Auditorio de La Torrassa.

Las personas interesadas en el almuerzo tendrán que comunicarlo a Mn. Lluís y pagar 10 €. 

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.