Setmana Santa

SETMANA SANTA

Aquest diumenge començarem la Setmana Santa, aquells dies en els quals celebrem els esdeveniments més importants del final de la vida del Senyor.

  • El Diumenge de Rams celebrem que Jesús entra a Jerusalem, on serà detingut i mort. Però nosaltres, avui l´aclamem, perquè creiem que el seu camí és camí de vida. A les 11h30´davant de l´església, després d´una breu processó, llegirem l´evangeli corresponent i beneirem solemnement els palmons, les palmes, les branques de llorer,…
  • El Dimarts Sant a les 19h. farem la celebració del perdó amb preparació comunitària i confessió i absolució individual, com a culminació del procés de conversió que hem anat treballant al llarg d´aquesta Quaresma. I com a conseqüència, experimentarem la joia del perdó de Déu.
  • El Dijous Sant comença el Tríduum Pasqual amb la celebració del Sant Sopar a les 20h. Jesús ens deixa el pa i el vi, el seu Cos i la seva Sang, lliurats per nosaltres en la seva Passió, aliment de vida per sempre, i ens convida a viure el seu mateix amor i esperit de servei. A les 22h30´ farem una Hora Santa davant de la reserva que hem portat solemnement a la capella del Santíssim en acabar la missa del Dijous Sant perquè li fem companyia i perquè puguem combregar el Divendres Sant, donat que aquest dia no hi ha missa.
  • El divendres Sant commemorem que Jesús mor a la creu, nosaltres el contemplarem amb agraïment i afirmarem la nostra fe en ell: de la seva creu en brolla la vida i la salvació per a tota la humanitat. A les 9h30´resarem les laudes a la capella del Santíssim i, a continuació, el Via Crucis per l´església. A les 18h. celebrarem la passió i mort del Senyor, constituint el centre de la celebració el relat de la Passió i la veneració de la Creu. Combregarem amb les formes consagrades el dia abans. A les 21h. farem la pregària davant la creu.
  • El Dissabte Sant, en silenci, vetllem vora el sepulcre de Jesús, perquè de la seva mort n´ha de néixer vida per sempre. A les 10h. resarem les laudes.
  • Vetlla Pasqual: el dissabte a les 22h. celebrarem la nit més gran i mes lluminosa. L´amor i la vida han vençut el mal i la mort. Jesús ha ressuscitat, i nosaltres som cridats a ressuscitar amb ell.

MISA CRISMAL

Como ya es tradición en la diócesis de Barcelona, el Martes Santo a las 11h. en la catedral se celebra la Misa Crismal, presidida por el pastor de la diócesis, nuestro arzobispo y cardenal, Mons. Juan José Omella. En esta eucaristía el presbiterio diocesano acompaña a su pastor en esta misa en la cual se consagran los aceites sacramentales que se administrarán a lo largo del año en las diversas parroquias y que son: aceite de los catecúmenos, Santo Crisma y aceite de los enfermos. Los sacerdotes renuevan sus promesas sacerdotales y los que cumplen 25 y 50 años de su ordenación son agasajados. Se invita a toda la feligresía archidiocesana a asistir y participar de esta eucaristía tan especial y única que sólo se celebra una vez al año y en la catedral.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.