Quaresma

QUARESMA, TEMPS DE CONVERSIÓ

El proper 6 de març, s´escau el Dimecres de Cendra; comencem doncs la Quaresma, el temps litúrgic que ens prepara per a la Pasqua del Senyor.

És el temps per excel·lència de la conversió, encara que durant l´Advent, el crit de Joan Baptista també ens convida a fer-ho.

En els inicis de l´Església, durant la Quaresma s´intensificava la preparació dels catecúmens per a poder ser batejats a la Vetlla Pasqual, i era un temps d´accentuar la penitència que havien de fer els penitents que el Dijous Sant serien reintegrats a la comunió eclesial després d´una severa penitència. Els penitents eren persones que havien comés pecats molt greus com l´apostasia o l´idolatria, l´assassinat o l´adulteri, havien confessat els seus pecats al bisbe, aquest els havia posat la penitència i serien perdonats el primer dia del Tríduum Pasqual. Per això, i també pel to de les lectures dels diumenges de Quaresma, aquest temps litúrgic ha tingut i té aquest caire penitencial, el qual no es pot donar si no hi ha conversió, penediment d´actituds, capteniments, orientacions de la vida que no són les que Déu vol i espera dels seus fills.

El dimecres de Cendra són convidats a fer pregària, dejuni o ascesi i almoina desinteressadament, sense esperar res a canvi. Durant la Quaresma haurem doncs d’intensificar aquestes tres coses. El primer diumenge se´ns explica com podem vèncer tres de les temptacions que més sovint pateixen les persones: l´ambició de tenir, de poder i de fama. El segon diumenge Jesús transfigurat enmig de Moisès i Elies, ens explica que l’amor supera a la Llei i a la profecia, perquè aquestes dues es poden desvirtuar: i això passa quan caiem en el legalisme o en el profetisme interessat. Els altres diumenges, depèn del cicle litúrgic: Mateu, Marc o Lluc. Com que estem en el cicle de Lluc, llegirem l’evangeli de la paràbola de la figuera que no dóna fruits, del fill pròdig i la història de la dona adúltera, textos centrats en el tema del penediment, la conversió i el perdó.

Recordem que el Dimecres de Cendra i el Divendres Sant són dies de dejuni per als majors de 18 anys que encara no han complert els 60, i dies d´abstinència de carn pels majors de 14 anys. Totes els divendres de Quaresma són dies d´abstinència.

VIA CRUCIS

Los viernes de Cuaresma habrá rezo del Via Crucis a las 19h15´.

PASTORAL DE LA SALUT

Trobada el dilluns a les 17h30´. Tractarem l´eix de la fraternitat del pla pastoral diocesà.

ENCUENTRO ARCIPRESTAL DE CUARESMA

El próximo viernes a las 21h. tendrá lugar el encuentro arciprestal de Cuaresma en la parroquia de la Mare de Déu de la Llum (C/Enginyer Moncunill 41). ¡Estáis todos invitados!

CAMBIO DE IDIOMA DE LA MISA DEL VIERNES

En el último Consejo Pastoral Parroquial se decidió que la misa de las 20h. del viernes pasase a celebrarse en castellano, dado que a menudo se nos pedía la misa en castellano en ese día cuando se celebraba un funeral, por la poca oferta de otros días con esta lengua.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.