Baptisme

EL BAPTISME DE JESÚS

Aquest diumenge és el darrer dia del temps de Nadal i el primer dia del temps de durant l’any, i sempre es proclama l´evangeli del baptisme de Jesús.

Els cristians sovint ens hem preguntat sobre el baptisme de Jesús, el per què l´innocent, el sant, s´acostava a rebre un baptisme de conversió. Les respostes que s´han donat és que així Crist s´ha identificat més amb els homes pecadors, o bé, que amb el seu contacte santifica les aigües del baptisme cristià. Aquestes respostes ens diuen que el baptisme de Jesús no ha estat una simple acció de la seva vida personal, un acte més de la seva pietat, sinó quelcom relacionat amb la nostra salvació.

En el començament del ministeri de Jesús en què la veu del Pare dóna sentit a l´etapa que inaugura, podríem aplicar aquelles paraules d´abans de la passió: “No és pas per mi que aquesta veu s´ha sentit, sinó per vosaltres”. I és que, com menys podem penetrar en l’experiència personal que havia de ser per a Jesús el baptisme al Jordà, menys podem defugir el valor que té per a nosaltres aquesta manifestació del Pare i de l´Esperit en ell.

El baptisme ens fa fills de Déu; ho hem après de petits. Però de grans mai no ens haurem de cansar d´aprendre què vol dir això per a nosaltres, ni d´escoltar la veu del Pare o el testimoniatge del Baptista que ens presenta Jesús com a Fill de Déu. Perquè, per més que ens costi d´entendre què representa aquest títol per a Jesús, és l´únic camí per a experimentar què significa per a nosaltres ser fills en el Fill. I, en això, hi entra en joc el nostre ser cristians. Al capdavall, ¿no professem la nostra fe en l´encarnació dient que tingué lloc “per nosaltres els homes i per la nostra salvació”?

AGRADECIMIENTO POR LOS JUGUETES

Acabada ya la campaña de recogida de juguetes para los niños cuyas familias son atendidas por Cáritas parroquial, agradecemos vuestras aportaciones que han hecho posible que estos pequeños no se quedaran sin juguetes en una fecha tan señalada.

SANT ANTONI ABAT

El proper dijous 17 de gener és sant Antoni Abat, com cada any hi haurà benedicció de mascotes davant de l´església a les 20h45´.

SEMANA ORACIÓN POR LA UNIDAD DE LOS CRISTIANOS

Desde el 18 y hasta el 25 de enero, celebramos el Octavario de oración por la unidad de los cristianos, lo tendremos presente en las eucaristías de cada día y en la plegaria del martes correspondiente.

FENT CAMÍ

Es reunirà el divendres a les 20h30´. Tractarem el primer eix del pla pastoral, el que té per títol: “L´encontre i l´anunci de Jesucrist”.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.