Aquestes festes

LES FESTES DEL NADAL

Durant el temps litúrgic de Nadal celebrem diverses solemnitats que paga la pena tenir en compte:

  • El 25 de desembre celebrem el Nadal. Fa més de 2000 anys, en un poblet de Judea anomenat Betlem, va néixer un infant, en unes condicions més aviat poc confortables, però acompanyat d´un gran amor, el dels seus pares Maria i Josep. I nosaltres celebrem, any rere any, amb molt de goig, el seu naixement, perquè en aquell infant, a qui els seus pares posaren el nom de Jesús, hi reconeixem la presència plena de Déu, el Déu fet home, que ve a viure la nostra mateixa vida i ve a mostrar-nos el camí de la felicitat.
  • El primer diumenge de Nadal, enguany el 30 de desembre, celebrem la Sagrada Família. Jesús, el Déu fet home, creix i aprèn a caminar per la vida en el si d’una família com les nostres. Dels seus pares, Maria i Josep, rep atenció, educació, amor. En aquest dia nosaltres contemplant aquesta família senzilla de Natzaret, pensem en les nostres famílies, i en totes les famílies del món, i preguem perquè Déu ens beneeixi amb la seva bondat.
  • 1 de gener celebrem Santa Maria, Mare de Déu. Comencem l´any i ho fem posant els ulls en Maria, la mare de Jesús, que és el fill de Déu. Ella, com tota mare, viu aquests dies l´alegria pel naixement del seu fill. És el fruit de les seves entranyes, i per això se´l mira amb aquell amor que només una mare pot tenir. I nosaltres ens alegrem amb ella, i posem a les seves mans l´any nou que estem iniciant, perquè el nostre món creixi en la pau, en la justícia i en la fe.
  • El 6 de gener celebrem l´Epifania del Senyor. Uns personatges de terres llunyanes arriben a Betlem, guiats per una estrella, buscant el Messies que acaba de néixer. Ells s’han sentit cridats per la llum de Déu, i han tingut la valentia de seguir aquesta llum, sense saber on els portaria. I finalment troben l´infant, i el reconeixen com aquell que és el camí de la vida per a tothom. Nosaltres, com aquells mags d´Orient, també reconeixem Jesús com a llum i vida nostra, i volem seguir-lo amb tot el goig.
  • El diumenge després d´Epifania, enguany el 13 de gener, celebrem el Baptisme de Jesús. Acabem el temps de Nadal contemplant Jesús, l´infant nascut a Betlem, que és ja una persona adulta, i que va allà al riu Jordà per rebre aquell signe de conversió i renovació que és el baptisme de Joan. I Déu, en les aigües del Jordà, proclama que Jesús és el seu Fill estimat, i ens convida a tos a escoltar la seva paraula i a viure el seu Evangeli.

SOLEMNIDAD DE MARIA, MADRE DE DIOS

El próximo martes día 1 de enero, inicio del nuevo año, celebramos la solemnidad de la Virgen María, Madre de Dios. Es fiesta de precepto y el horario de las misas será como el domingo con la excepción de que se suspende la misa de las 9h. Ese día la iglesia se abrirá a las 10h. por la mañana y a las 19h, por la tarde.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.