El cant

EL CANT A LA MISSA

El cant és important a l´eucaristia i per això tots ens hi hem d´esforçar. Afortunadament a la parròquia, els diumenges i solemnitats sempre tenim persones que toquen l’harmonium o el teclat, i casi sempre algú que dirigeixi els cants, alguns dels que ho fan són voluntaris que estan disposats a servir a la comunitat amb aquesta actuació, cosa que agraïm molt, d’altres són professionals i els paguem, ¡ho hem d´aprofitar!

El primer que hem de fer en anar a missa és arribar puntuals, si pot ser uns cinc minuts abans que comenci l´eucaristia per si cal assajar, i abans d´anar al lloc que ocuparem, agafar un cantoral dels que acostumen a trobar-se a les tauletes de l´entrada de l´església; en els temps litúrgics forts fem uns fulls de cants que dipositem en els bancs per a facilitar la cosa. En el presbiteri de l´església hi ha un tauler en el qual posem el número dels cants, quan la missa es fa a la capella del Santíssim, el director de cants acostuma a anunciar el número en el moment escaient.

El cant depèn del contingut de la celebració, així, no és el mateix una missa que unes exèquies sense missa, una boda, un baptisme, etc, o del temps litúrgic o de la festa: Advent, Nadal, Quaresma, Pasqua, Temps de durant l´any, festes de la Mare de Déu o dels sants,…

També depèn del moment de la celebració: entrada, pau, fracció del pa, comunió, cloenda,… o de l´estructura literària: aclamacions i respostes breus, els himnes com el Glòria, el Credo, el Parenostre, els cants responsorials, els processionals que són el d’entrada, a la proclamació de l´evangeli, de les ofrenes i de comunió.

Esforcem-nos doncs en cantar a la missa, ja que com diu Sant Agustí, qui canta prega dues vegades.

TROBADA DEL GRUP DE PASTORAL DE LA SALUT

El proper dilluns a les 17h30´ tindrà lloc la primera trobada del curs de l´equip de pastoral de la salut de la parròquia, un grup de persones que es dediquen a visitar persones malaltes o que no poden sortir al carrer, per portar-los la comunió, fer-los companyia, etc.

L´equip es reuneix un cop al mes, el primer dilluns, per a formar-se, compartir experiències, etc. En aquesta primera reunió ens reunirem a la capella del Santíssim per a celebrar una eucaristia d´inici del curs.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.