L’ajuda econòmica a l’Església

AJUDAR A L´ESGLÉSIA EN LES SEVES NECESSITATS

Jesús digué a Pere: “Et donaré les claus del Regne del Cel, tot allò que lliguis a la terra quedarà lligat al cel i tot allò que deslliguis a la terra quedarà deslligat al cel” (Mt 16,19).

D´aquest text es desprèn que el Papa i els bisbes poden dictar ensenyaments, lleis i preceptes, d´acord amb les necessitats dels fidels i que no contradiguin l´Evangeli. La major part de les lleis de l´Església es troben dins el Codi de Dret Canònic i els llibres litúrgics. La història i l´experiència ens ensenyen que una societat en la qual l´autoritat no és exercida rectament, es va diluint i desintegrant.

L´Església, moguda per la caritat ha imposat uns manaments que es coneixen com a manaments de l´Església, que són cinc i que es refereixen a la vida moral i cristiana unida sobretot a la litúrgia, de la qual s´alimenta. La finalitat d´aquests manaments és garantir els fidels el mínim indispensable en l´esperit de pregària i d´esforç moral en el creixement de l´amor a Déu i al proïsme.

Avui volem parlar del cinquè d´aquests manaments que diu que hem d´ajudar a l’Església en les seves necessitats. I aquestes són moltes: el sosteniment del culte i del clergat, del seminari, de les missions i de les obres catòliques, de les accions pastorals, dels temples, de les obres socials, etc.

En aquesta web, a la pestanya Balanç econòmic 2017 us presentem el moviment econòmic de la parròquia al llarg de l´any passat. Hem aconseguit un balança força ajustat, amb un superàvit de vora 3.000 €.

Quan l´any 2017 us vam presentar els comptes del 2016 us parlàvem de la necessitat de canviar la teulada de sobre la sagristia per un problema de goteres i us comunicàvem que el pressupost que ens havien fet era d´uns 20.000 €. Hem contactat amb una altra empresa que ens presenta un pressupost de vora 13.000 €, uns 7.000 € més barat que el primer. Hem decidit fer l´obra amb aquesta empresa, però per poder pagar aquest quantitat necessitarem de la vostra ajuda, per la qual cosa i apel·lant al cinquè manament, ajudar a l´església en les seves necessitats, us demanem que feu les aportacions econòmiques que pugueu amb aquesta finalitat. Una de les bústies de l’esglesia portarà el rètol d´Obres teulada sagristia, allí hi podreu deixar les vostres aportacions. També podeu ajudar fent una transferència al compte de la parròquia: ES32 2100 3015 1122 0006 0427 dient que és per les obres de la parròquia. Si algú vol poder desgravar els diners donats de la declaració de renda haurà de passar pel despatx parroquial i fer el seu donatiu allí o mostrar els papers de la transferència. Moltes gràcies!

ENCUENTRO DEL GRUPO FENT CAMÍ

El próximo sábado 5 de mayo para participar en un cineforum y acabar comiendo juntos. Estamos convocados para las 10h30´.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.