Pla pastoral

UN NOU PLA PASTORAL DIOCESÀ

Amb el títol SORTIM! Orientacions i propostes per a una conversió pastoral a l’arxidiòcesi de Barcelona, el proper diumenge dia 22 d´abril a les 17h30´ tindrà lloc a la basílica de Santa Maria del Mar l´acte de presentació del nou pla pastoral diocesà al qual l´arquebisbe ens convida a tots a anar-hi.

Quan mons. Joan Josep Omella Omella va arribar a l´arxidiòcesi de Barcelona el 26 de desembre del 2015 per substituir a Mons. Lluís Martínez Sistach com a pastor de l’arxidiòcesi, hi havia un pla pastoral que estava previst que durés només un any perquè així quan arribés el nou arquebisbe pogués fer el seu pla pastoral. Quan es va acabar l´Any de la Misericòrdia, a l´acte de cloenda a la basílica de Santa Maria del Mar, l´arquebisbe Joan Josep va parlar que a partir de tot el que havia aportat l´any de la misericòrdia s’havia de confeccionar un nou pla pastoral. Aquest procés ha durat més d´un any i ha estat molt participat ja que s´ha donat l´oportunitat a les parròquies, escoles cristianes, moviments, associacions i altres entitats diocesanes de donar la seva opinió. Recollir-les, resumir-les, fer un síntesi de tot el rebut ha estat una tasca feixuga que al final ha vist la llum.

El nou pla pastoral, sobretot és una crida a la conversió, ja que els mètodes i els projectes no serveixen de gaire si la motivació i els objectius no són els correctes, d´aquí la necessitat de canviar-los si no són adequats. El pla té cinc eixos i està previst que duri almenys cinc anys i la idea és que cada any ens centrem en uns dels eixos. Quan es disposi del text i del material que ha d´ajudar a treballar-ho a nivell de cadascuna de les institucions que fan pastoral a la diòcesi s´estudiarà com s´ha d´aplicar, en el nostre cas concret serà la parròquia.

MISA RESIDENCIA DE COLLBLANC

El martes a las 16h30´ en la segunda planta.

XERRADA LITÚRGICA

El dimecres a les 20h30´.

ENCUENTRO COLLA JOVE

El sábado 21 a las 11h. para hacer un cineforum y almorzar juntos.

 AGRAÏMENT DE MN. LLUÍS

El dijous de la setmana passada va morir la meva mare als 89 anys d´edat, ¡al cel sia! Des de l´espai que m´ofereix el full parroquial vull agrair les mostres d´afecte que he rebut per part de la feligresia de la parròquia envers la meva mare i envers mi mateix i la família: des del condol donat a l´església, als locals parroquials i al carrer, passant per l´assistència al tanatori, a la missa exequial, la corona de flors que va enviar el consell pastoral parroquial en nom de tota la comunitat, les pregàries, … Moltes gràcies.

Mn. Lluís Ramis

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.