Bona Pasqua!

EL SENYOR HA RESSUSCITAT I ENS HA DONAT L´ESPERIT SANT!

Aquest dissabte al vespre hem començat a celebrar la resurrecció del Senyor amb la Vetlla Pasqual, l´esdeveniment litúrgic més important de l´any.

Durant cinquanta dies, el temps pasqual, celebrem la presencia del Crist ressuscitat entre els seus deixebles, la seva manifestació dinàmica en els signes que es convertiran després de l´Ascenció en la prolongació del seu cos gloriós: la paraula, els sagraments, l’Eucaristia. Crist viu en l´Església, està sempre present en ella. La llum del ciri pasqual és signe visible de la seva presència lluminosa que no té final. Però existeixen altres signes de la seva presència: l´altar, la font baptismal, la creu gloriosa, el llibre de la paraula divina que és com un tabernacle de la seva presència com a Mestre, l´ambó des d’on el Ressuscitat parla sempre explicant les Escriptures. Signe d´aquesta presència és especialment l´assemblea cristiana. Solament en la perspectiva de la Pasqua es realitza la promesa de Jesús: “On n’hi ha dos o més de reunits en el meu nom, jo sóc allí enmig d’ells” (Mt 18,20). Es tracta d’una presència que culmina en l´Eucaristia, on el Ressuscitat convida, parteix el pa, es lliura a si mateix, ofereix el sacrifici pasqual, viu en el cristià i entre els cristians fent de l’Església el seu cos.

I no podem oblidar que la Pasqua és també el temps per excel·lència de l´Esperit Sant, segons Jn 20,19-23 el mateix dia de Pasqua Jesús el va alenar sobre els seus perquè és dia ja de la glorificació de Crist i de la salvació escatològica per a l´Església que neix.

Des d´aquesta perspectiva l´Església llegeix el llibre dels Fets dels Apòstols, que són “l’evangeli” de l´Esperit Sant, durant tot el temps Pasqual.  L´Esperit actua ja en els batejats per a completar en la vida, com a expressió de conducte de culte espiritual, tot el que ha rebut en la fe. Aquest és el sentit de la vivència espiritual del temps de Pasqua que tindrà el seu cimal el cinquantè dia amb la celebració de la Pentecosta.

RESULTADO DE LA CENA CONTRA EL HAMBRE

En la cena contra el hambre que tuvo lugar el viernes 16 de marzo a favor de las personas que atiende la Comunidad de Sant´Egidio de Barcelona se recogieron 720 €. En esta cantidad hay que contar las aportaciones de las personas que a pesar de no poder asistir a la cena hicieron su donativo. El dinero ya ha sido entregado a sus destinatarios. ¡Muchas gracias por vuestras aportaciones!

TROBADA ARXIPRESTAL DE PASQUA

El proper divendres tindrà lloc la trobada arxiprestal de Pasqua a les 21h. a la parròquia de la Mare de Déu dels Desemparats que consistirà en una Eucaristia i després un pica-pica per a celebrar la Pasqua. Hi esteu tots convidats!

ELS MOSSENS  I EL CONSELL PASTORAL PARROQUIAL US DESITGEM UNA BONA PASQUA!

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.