Dia del Seminari

“APÒSTOLS PER ALS JOVES”

Amb el lema “Apòstols per als joves” celebrem aquest cap de setmana el dia del seminari. Cada any el diumenge més proper a Sant Josep, el 19 de març, l´Església celebra el dia del seminari, donat que l´espòs de Maria és el patró dels que es preparen per a ser preveres.

El títol d´enguany vol subratllar un dels aspectes del ministeri sacerdotal que entronca amb la propera assemblea del Sínode dels bisbes que tindrà lloc el proper mes d´octubre i que parlarà sobre els joves i la vocació.

Aquest diumenge tindrem present el nostre seminari, els joves i homes que en ell s´estan formant per, si Déu vol, ser ordenats primer de diaques i després de preveres al servei del poble de Déu que pelegrina cap a la casa del Pare a l´arxidiòcesi de Barcelona, formant el presbiteri de la mateixa, en el qual el nostre pare i pastor és l´arquebisbe Joan Josep Omella, assistit pels dos bisbes auxiliars Antoni i Sergi.

Els preveres tenen la funció d´en comunió, ensenyar a les persones i/o comunitats a ells encomanades pel pastor diocesà: la seva ha de ser una paraula engendradora ja que dóna vida i alimenta a la comunitat, paraula profètica que crida a cercar nous camins perquè el Regne de Déu sigui més real ja en el nostre món, i paraula magisterial ja que ha d´interpretar autènticament la Paraula de Déu escrita o transmesa. La funció de santificar, bàsicament amb l´administració dels sagraments. La funció pastoral, caminar amb la porció del Poble de Déu confiada pel bisbe.

Necessitem als preveres, l´Església necessita als preveres, per això es bo que un dia a l’any ens centrem en què l´amo del sembrat enviï molts sembradors a treballar-hi. Aquest diumenge pregarem per aquesta intenció i la col·lecta la farem per al seminari, pel seu sosteniment material, ja que les depeses que genera el mantenir-lo són importants.

MISA RESIDENCIA COLLBLANC

El martes a las 16h30´ en la segunda planta.

XERRADA LITÚRGICA

El dimecres a les 20h30´.

COLLA JOVE

Se reunirá el viernes a las 21h. para tratar el tema 4: “Jesús, el que rechaza el poder”.

DIUMENGE DE RAMS

El proper diumenge és Diumenge de Rams; com cada any, la benedicció serà a les 11h30′ davant de l´església.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.