Quaresma

XERRADES QUARESMALS

Dintre de les activitats pròpies de Quaresma hi trobem les xerrades quaresmals. Es tracta de què per espai d´un o més dies, alguna persona entesa en espiritualitat ens pugui parlar durant una estona d´algun tema relacionat amb la Quaresma o les actituds típiques d’aquest temps litúrgic com la conversió, la pregària, el dejuni, l´almoina, el tracte amb Déu i els germans, el seguiment de Jesús…

Ens va bé que algú ens ajudi a reflexionar sobre aquests o altres aspectes de la nostra religiositat perquè nosaltres sols no arribaríem gaire lluny i en canvi una persona que en sap ens pot ajudar molt; i no podem oblidar, és clar, el paper de l´Esperit Sant que és el que  il·lumina al predicador i a nosaltres: al primer perquè pronunciï paraules oportunes i que arribin al nostre interior, a nosaltres perquè estiguem oberts per a captar el missatge i aplicar-lo.

La parròquia de Sant Ramon des de fa anys que ofereix xerrades quaresmals per als seus feligresos.

Aquest any, una vegada més us volem oferir aquest espai tant important, per això els dijous 8 i 15 de març, a les 20h30´ (després de la missa), a la sala parroquial, el pare Jordi Latorre i Castillo, amb el títol “En seguiment de Jesucrist, el Fill de Déu i Fill de l’home” ens oferirà un parell de conferències. El ponent és sacerdot salesià, expert en Sagrades Escriptures, que dóna classes d´aquesta matèria a la Facultat de Teologia de Catalunya. Per aquesta raó el tema estarà centrat en els evangelis que llegim en els diumenges de Quaresma, però no perquè ens queden en uns coneixements intel·lectuals, sinó perquè descobrim el seu missatge, a què ens conviden a nosaltres cristians del segle XXI, com els hem d´aplicar en el nostre seguiment de Jesucrist.

Us convidem doncs a assistir-hi. Cada xerrada durarà uns 45 minuts i després hi haurà uns 15 minuts per a preguntes i comentaris; total, no més d´una hora. Veniu!

VIDA CREIXENT

El encuentro de Vida Creixent del mes de marzo tendrá lugar el próximo jueves a las 18h30´. Trataremos el tema 6: “La alegría de compartir”.

FENT CAMÍ

Es reunirà el divendres a les 20h30´ per tractar el tema “exigència”, pàgina 135 del llibre en català.

CENA CONTRA EL HAMBRE

El viernes 16 de marzo a las 20h30´ haremos la cena contra el hambre, una cena solidaria destinada a recoger dinero para alguna entidad que trabaja a favor de los necesitados. Este año el dinero que se recoja se dará a la Comunidad de Sant´Egidio de Barcelona. La Comunidad de Sant´Egidio es una asociación pública de laicos que está en unos cuantos países y que se caracteriza por promover encuentros internacionales de oración por la paz, por su actividad contra el VIH/Sida, especialmente en África, por su lucha a favor de la abolición de la pena de muerte. Está comprometida en la evangelización y la caridad, esta última destinada a personas con riesgo de exclusión social, sin techo y a los inmigrantes. Para asistir hay que apuntarse en la lista de la mesita de la salida de la iglesia. Los que no puedan asistir pero quieran colaborar pueden dar su aportación a los sacerdotes.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.