La Paraula de Déu durant la Quaresma

TEMES DE LA QUARESMA SEGONS LES LECTURES DOMINICALS

Dimecres passat amb el ritus de la imposició de la cendra a les eucaristies del dia començàvem la Quaresma. Alguns dels grans temes quaresmals són la Pasqua, el desert i la conversió que es poden seguir a les lectures dels diumenges, oferim la relació d´alguns dels textos on ho podeu trobar:

-La Pasqua: El misteri del Crist salvador i del cristià salvat apareixen profundament lligats. Jesús mort i ressuscitat ens justifica i intercedeix per nosaltres fins arribar al punt que el nostre pobre cos de misèria sigui transformat a semblança del seu cos gloriós. La seva transfiguració (2n diumenge, els tres cicles) ens n´és una penyora. La resurrecció és anunciada profèticament, sota els signes de la reedificació del temple, referint-se al propi cos: Jn 2,19-21 (3r diumenge, cicle B). Aquesta és la gran hora de la glorificació del Fill de l’home: Jn 12,23 (5è diumenge, cicle B).

-El desert: Trets d´Egipte, els pares foren conduïts a la terra bona de la llet i de la mel, a través del desert: Dt 26,5-10 (1r diumenge, cicle C). El desert del poble de Déu, Crist el vol oferir, a través del seu, al nou Poble de Déu que és l´Església. L´Església ja sap com ha de caminar. De totes maneres, per no caure, la contemplació de la Paraula, la disponibilitat vers Déu, i l´ascesi generosa vénen exigides pel fet d´haver de travessar el desert, al davant del qual hi va Crist (1r diumenge, els tres cicles).

-La conversió: La conversió que és la crida que Déu fa a tots sempre, però particularment en aquest temps, podria sintetitzar-se dient que és una invitació a una comunió més estreta amb la seva vida.

La manifestació de Jesucrist és una crida a la conversió: 2 Tm 1,8 (2n diumenge, cicle A). Conversió que vol dir una manera de viure diferent dels que només aprecien les coses de la terra, és una renúncia: Fl 3,19 (2 diumenge, cicle C). Portar a terme aquesta conversió és difícil, tota vegada que igual com el gra de blat, cal morir per donar fruit: Jn 12,24 (5è diumenge, cicle B).

De totes maneres, Jesús es presenta com el gran misericordiós amb la paràbola del fill pròdig: Lc 15 (4t diumenge, cicle C). El mateix que va dir a l´adúltera: “Jo tampoc no et condemno”, diu a tothom: Jn 8,11 (5è diumenge, cicle C).

MISA RESIDENCIA COLLBLANC

El martes a las 16h30´ en la segunda planta.

JUSTÍCIA I PAU

Trobada el dimecres a les 19h30´.

CHARLA LITÚRGICA

Miércoles a las 20h30´.

JORNADA DE PREGÀRIA I DEJUNI PER LA PAU

El papa Francesc ens convida a tots a pregar i dejunar per la pau, particularment per les poblacions de la República Democràtica del Congo i de Sudan del Sud, el proper divendres 23 de febrer. Ho tindrem en compte a les eucaristies d´aquell dia.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.