Nou any litúrgic

UN NOU ADVENT

L´Advent és un temps per acollir Jesús que ha vingut al món per fer-se proper a nosaltres i així, apropar-nos a Déu. Ell és l´Emmanuel, el Déu amb nosaltres. Ell és l´únic que pot fer que el cor del món bategui segons el ritme que Déu espera, estimant. D´aquí la frase que estarà aquests dies en el presbiteri: “Advent, acull el cor que fa batre el cor del món”, que ens presenta tot un programa d´intencions que no es limiten només a acollir a Jesús, sinó a acollir a totes les persones que Déu estima i per les quals ens ha donat el seu Fill, i que són totes.

Per poder viure adequadament aquest temps litúrgic de preparació del Nadal hi ha una sèrie de signes i  celebracions que ens hi ajudaran.

A l´esglèsia hi trobarem els cartells pertinents i la frase abans esmentada, la corona d’Advent amb les quatre espelmes que representen les quatre setmanes d´aquest temps litúrgic. El color litúrgic de l´Advent és el morat que té diversos significats: el d´espera que és el propi de l´Advent, el de penitència i conversió, per això s´usa en la confessió i la Quaresma, i el de defunció amb l´esperança de la resurrecció, per això s´utilitza en els funerals.

Els cants són els típics d´aquest temps que ens recorden que ve Jesús i que desitgem la seva vinguda. I les lectures també es mouen en aquesta línia: al principi posen l´accent en estar vetllant, després apareix la figura de Joan Baptista com a precursor de Jesús, amb la seva crida a la conversió, per acabar amb la figura de Maria.

Cal donar tota la importància que té a la paraula de Déu i per aquesta raó, durant els dijous que no són festius o vetlla de festius, a les 20h30´ens reunirem a la sala parroquial per a comentar l´evangeli del diumenge següent.

I sense oblidar la celebració penitencial i la intensificació de la campanya de recollida d’aliments i, més endavant, la recollida de joguines.

PASTORAL DE LA SALUD

El grupo se reunirá este lunes a las 17h30. Haremos el tema 1 del libro: “Voluntariado y pastoral de la salud”.

SOLEMNITAT DE LA IMMACULADA

El proper divendres dia 8 de desembre s´escau la solemnitat de la Immaculada Concepció de la Verge Maria, festa de precepte; per aquesta raó l´horari de misses serà com el dels diumenges. En acabar l´eucaristia de les 12h. es beneirà el pessebre, obra del sr. Paco, en el muntatge del qual també hi ha col·laborat el sr. Juan.

ALMUERZO DE NAVIDAD

El domingo 17 celebraremos el tradicional almuerzo de Navidad a las 14h. en el casalet. Hay que apuntarse en la lista de la mesa de la salida de la Iglesia. Cada uno se trae su comida y, postres para compartir. La bebida corre a cargo de la parroquia.

RECOLLIDA D´ALIMENTS

Com ja sabeu, durant tot l´any recollim aliments però aquests dies previs al Nadal intensifiquem la campanya. Podeu portar els aliments duradors habituals que estan escrits en els cartells de la sortida de l´església, així com productes típics com torrons, neules, etc. No porteu begudes alcohòliques-. Moltes gràcies!

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.