Diàleg

DIÀLEG PER A L´ATZUCAT CATALÀ

Tot condemnant la violenta actuació de les forces de seguretat de l´Estat la jornada de l´1 d´octubre a Catalunya, cal reconèixer que Catalunya es troba davant d´una situació molt greu i complexa que no sabem con acabarà: ¿Com seguirà actuant el Govern Central en aquests dies posteriors al referèndum? ¿El Govern de la Generalitat proclamarà la independència? ¿Quines repercussions podria tenir per a Catalunya? ¿Quina seria la resposta de l´Estat Espanyol? ¿Pot haver una escalada incontenible de violència?…

Davant d´aquesta situació s´estan aixecant moltes veus demanant el diàleg i ja hi ha iniciatives de comissions per a intervenir com a mitjanceres en aquest diàleg. La mateixa església amb el nostre cardenal al capdavant s´ha ofert per a fer aquesta tasca. I és que cal recordar que hi ha una benaurança que diu: “Feliços els qui treballen per la pau, Déu els anomenarà fills seus” (Mt 5, 9).  Per tant, aquesta iniciativa és totalment evangèlica.

Crec que en aquesta línia segueix sent actual el missatge dels bisbes catalans del 20 de setembre, abans del referèndum.

“En aquests dies, demanem a tots els catòlics que preguin, que demanin la benedicció de Déu sobre Catalunya, que viu un moment delicat de la seva història. 

Demanem també a Déu per totes les persones que tenen la responsabilitat en el govern de les diferents administracions públiques, de la gestió del bé comú i de la convivència social. 

L’Església vol ser ferment de justícia, fraternitat i comunió, i s’ofereix per ajudar en aquest servei en bé del nostre poble. 

Animem tothom, especialment els laics cristians, a ser responsables i compromesos en la vida pública, per avançar en el camí del diàleg i de l’entesa, del respecte als drets i les institucions i de la no confrontació, ajudant que la nostra societat sigui un espai de germanor, de llibertat i de pau. 

Que el seny i el desig de ser justos i fraterns ens guiï a tots.”

CATEQUESI DE CONFIRMACIÓ

El grup de catequesi de confirmació pels que ja han fet la primera comunió (majors de 10 anys i/o estar fent com a mínim cinquè de primària) es reunirà els dimecres a les 17h30´ i començarà al dia 18. Les persones interessades podem demanar més informació i apuntar-se al despatx parroquial. El mateix que joves i adults interessats en preparar-se per a aquest sagrament.

MISA SEÑOR DE LOS MILAGROS

El próximo domingo día 15, a las 13h. se celebrará la misa en honor del Señor de los Milagros que este año presidirá el Vicario episcopal de la zona y rector de nuestra parroquia, Mn. Lluís Ramis. A diferencia de otros años, a esta hora no habrá ninguna otra misa. Al final de la eucaristía tendrá lugar la tradicional procesión por las calles adyacentes.

MISSA REDICÈNCIA COLLBLANC

El dimarts a les 16h30´ a la primera planta.

JUSTÍCIA I PAU

Se reunirá este miércoles a las 19h30´

FESTIVITAT DE LA MARE DÉU DEL PILAR

Aquest dijous s´escau la festivitat de la Mare del Pilar que no es festa de precepte. A la nostra parròquia l´horari de misses per aquest dia serà: 9h, 12h. i 20h.

FENT CAMÍ

Se reunirá este viernes a las 20h30´ para tratar el tema de la luz, páginas 171  a 173 del libro en catalán.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.