Vida contemplativa

JORNADA PRO ORANTIBUS

Cada any, el diumenge de la Santíssima Trinitat celebrem la jornada Pro Orantibus”. Aquest any ho fem amb el lema “Contemplar el món amb la mirada de Déu”, una expressió presa de la nova constitució apostòlica per a la vida consagrada femenina “Vultum Dei quaerere”. En ella el papa ens recorda que hem de mirar el món amb la mateixa mirada de Déu. I, com és la mirada de Déu?

Sant Joan de la Creu diu que “el mirar de Dios es amar”, això vol dir que Déu sempre mira el món i cada ésser humà des de l´amor etern que hi ha en les Tres Persones Divines. I sant Agustí ens recorda que el Pare és l´etern amant, el Fill és l´etern estimat, i l´Esperit Sant és l´amor etern d´ambdós que ha arribat fins a nosaltres.

Déu sempre ens contempla amb una mirada compassiva i misericordiosa, benèvola i plena de tendresa; així ho testifica la Sagrada Escriptura des del principi fins el final: Jesús va mirar al jove ric i el va estimar, al paralític i el va curar, a la pecadora i la va perdonar, al leprós i es va compadir d´ell, a la multitud famolenca i la va saciar, a Jerusalem tancada a la conversió i va plorar per ella.

Els monjos i monges que viuen, preguen i treballen en els més de 800 monestirs de l’Església que pelegrina a Espanya han estat mirats per Déu amb un amor que ha captivat els seus cors transformant-los. Contemplats per la Trinitat aprenen a diari ells mateixos a contemplar el món i a cada persona amb aquesta mateixa mirada divina, amorosa, compassiva, intercessora, estimant fins a combregar amb les penes i les tristeses de les persones, amb els seus goigs més nobles i les seves esperances més altes.

La jornada Pro Orantibus té com a objectiu recordar, agrair, pregar i donar a conèixer la vocació contemplativa, tan necessària per a l´Església i el món. També qualsevol mena d’ajuda econòmica destinada al sosteniment dels monestirs serà molt benvinguda i agraïda.

PASTORAL DE LA SALUD

Última reunión del curso el lunes a las 17h30´. Rezaremos vísperas, valoraremos el curso, nos plantearemos el verano y acabaremos con un pica-pica.

MISA RESIDENCIA DE COLLBLANC

El martes a las 16h30´ en la primera planta.

JUSTÍCIA I PAU

Conferència a la sala parroquial el dimecres a les 19h30´: De l´hostilitat a l´hospitalitat a càrrec de l´Anna Sangrà, de la comissió d´immigració de Justícia i Pau.

COLLA JOVE

Trobada el divendres a les 21h. Farem el tema 89: L´impuls del papa Francesc i acabarem amb un sopar.

SOLEMNIDAD DEL CORPUS CHRISTI

El próximo domingo celebraremos la solemnidad del Cuerpo y la Sangre de Cristo, por este motivo habrá exposición del Santísimo en la capilla desde el final de la misa de las 9h. y hasta el final de la misa de las 13h. En las misas de ese fin de semana se hará la colecta a favor de Cáritas Diocesana.

Aquesta entrada s'ha publicat en Sin categoría i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.