Unció dels malalts

UNCIÓ DELS MALALTS

El proper diumenge dia 21 de maig, sisè diumenge de Pasqua, s´escau la Pasqua del malalt. És un dels dies més oportuns per a rebre el sagrament de la unció dels malalts, per aquesta raó l´equip de Pastoral de la Salut de la parròquia ha decidit que a la missa d’una s´administri aquest sagrament a les persones batejades que estan en gràcia i que es troben en alguna de les situacions següents:

-Estar malalt d´una certa consideració, ja sigui malaltia crònica o aguda.

-Persones grans amb diverses limitacions i febleses pròpies de l´edat (els que corren la marató o pugen a l´Everest amb 80 anys no l´han de rebre).

-Haver de ser sotmès a una operació amb un cert rics de no sobreviure a la intervenció.

-En cas de mort més o menys imminent.

Només en el darrer cas podem parlar d´extremaunció, aquesta paraula que fa tanta por a les persones que moltes vegades no es demana aquest sagrament quan el malalt està conscient i ho fan els familiars quan ja ha perdut la consciència, amb la qual cosa el sagrament perd tot el seu significat.

El Concili Vaticà II va recuperar el sentit original i extens d´aquest sagrament: donar fortalesa i ànim a la persona malalta i limitada per manca de salut, encara que no s´estigui morint, per ajudar-la a sobreposar-se a la seva situació més unida al Crist.

Els sagraments són per als vius, no per als morts i s´han de rebre en les millors condicions possibles, especialment que el receptor pugui ser el màxim conscient del que rep, cosa que no sempre és possible com en el cas d´un coma sobtat a causa d´un ictus o d´un traumatisme crànio-encefàlic,…

Per aquesta raó, a les 12h40´ del dia 21 de maig, a la capella del Santíssim hi haurà una xerrada catequètica sobre aquest sagrament per a totes les persones que complint els requisits abans assenyalats vulguin rebre la unció dels malalts a la missa d´una. Us preguem que feu l´esforç de venir a la xerrada prèvia, és important.

MISA EN LA RESIDENCIA DE COLLBLANC

El martes a las 16h30´ se celebrará la eucaristía en la segunda planta de la residencia de Collblanc, para las personas ingresadas en este centro.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.