Semana Santa

SETMANA SANTA I TRIDUUM PASQUAL

Aquest diumenge, Diumenge de Rams, comencem la Setmana Santa que té com a dies centrals el que es coneix com a Triduum Pasqual que són el Dijous Sant per la tarda, el Divendres Sant, el Dissabte Sant i el Diumenge de Pasqua.

El Dijous Sant ens reunim per commemorar el darrer sopar de Jesús. En aquell àpat vol mostrar amb el rentament dels peus quin és el sentit de la seva vida, i quin volia que fos el sentit de la vida dels seus deixebles: l´entrega total als altres. També ens dóna l´Eucaristia en la qual s´hi fa present com a font de vida. Acabem la celebració reservant les formes que han sobrat per a la comunió de l´endemà.

El Divendres Sant commemorem la passió i la mort de Jesús. Ho fem, sobretot, mitjançant la celebració litúrgica d´aquest dia, que és una celebració de característiques especials, ja que no és pròpiament una missa perquè no hi ha consagració, centrada en la lectura de la Passió del Senyor, la veneració de la creu i la comunió amb les formes consagrades el dia anterior. Aquest és un dia especialment indicat per a refermar la nostra adhesió al camí de Jesús, el nostre convenciment que només en ell trobem la salvació, i la nostra solidaritat amb tots els dolors que tants homes i dones pateixen en el nostre món.

El Dissabte Sant és el dia del silenci i de l´espera. Jesús és al sepulcre, i tota l´Església acompanya el seu Senyor que ha entregat la vida, amb la confiança que aquesta vida donarà un fruit inesgotable.

A la Vetlla Pasqual som convocats a celebrar la victòria del Senyor, que ara Jesús viu per sempre i ens crida a viure. Reunits enmig de la foscor, el foc nou ens il·lumina, i d´aquest foc s´encén el ciri pasqual, que simbolitza la llum del Crist ressuscitat enmig nostre. En processó i encenen les nostre petites llumetes entren a l´església, on es proclama l´anunci de la Pasqua. Després escoltem les lectures més significatives de la història de la salvació, que culminen amb el cant joiós de l´al·leluia i el relat encara més joiós del sepulcre buit perquè el Senyor ha ressuscitat. Després ve el ritus al voltant de l´aigua baptismal, i finalment, amb tot el goig celebrem l´Eucaristia de Pasqua, on el Senyor mateix ens para la taula i se´ns dóna com a aliment, perquè siguem de veritat la comunitat dels seus seguidors. I així comença el Diumenge de Pasqua, dedicat tot ell a celebrar aquest goig, que es perllongarà durant 50 dies.

MISA CRISMAL

El martes a las 11h. se celebrará en la Catedral la Misa Crismal, presidida por nuestro arzobispo, en la cual se consagran los aceites que se usan en los sacramentos: el de los enfermos, el de los catecúmenos y el santo crisma. Es de este último del cual toma nombre la misa. Todo el pueblo cristiano está invitado a participar de esta eucaristía que es tan significativa.

CELEBRACIÓ DEL PERDÓ

El dimarts a les 19h. amb preparació comunitària i confessió individual.

HORARIOS DE LAS CELEBRACIONES DE LA SEMANA SANTA

En las mesitas de la salida de la iglesia encontraréis los folletos con los horarios de las celebraciones de Semana Santa de las parroquias del arciprestazgo.

Las podéis ver también en el siguiente enlace: Horarios de Semana Santa

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.