La Quaresma

L´ESPERIT BAPTISMAL I PENITENCIAL DE LA QUARESMA

El temps de Quaresma va néixer marcat per dos fets sacramentals: era el temps en el qual els qui volien batejar-se a la Vetlla Pasqual, culminaven la seva preparació, i era el temps en el qual els pecadors feien penitència per a ser reconciliats el Dijous Sant i tornar a la comunitat; aquest camí penitencial només el feien aquells que havien comés pecats molt greus com apostasia, assassinat i adulteri.

El ressò d´aquests dos sagraments marca encara la nostra Quaresma: és temps per a reconciliar-nos amb Déu, d´aquí que sovint es faci una celebració penitencial al final de la Quaresma i que les xerrades quaresmal acostumin a tractar el tema de la conversió, i és temps de preparar-nos per a renovar el nostre baptisme a la Vetlla Pasqual, durant el ritual de l´aigua, en el qual, a més a més de beneir l´aigua amb la qual es batejaran els catecúmens que s´han estat preparant per a rebre els sagraments de la iniciació cristiana, els ja batejats renovem les promeses baptismals i som aspergits amb l´aigua en record del nostre baptisme. Si de vegades malgrat haver-hi catecúmens a la parròquia no es bategen a la Vetlla Pasqual és perquè aquests sovint encara no han acabat la seva preparació catequètica al inici de la Pasqua.

I no podem oblidar que aquet camí quaresmal culminarà en un tercer sagrament: l’Eucaristia, el sagrament de la presència del Senyor ressuscitat enmig de nosaltres que assoleix la màxima significació precisament en la missa de la Vetlla Pasqual.

Tinguem tot això ben present durant aquesta Quaresma.

MISA RESIDENCIA DE COLLBLANC

El próximo martes a las 16h30´ se celebrará la eucaristía en la primera planta de la residencia de Collblanc.

COMENTARI EVANGELI DEL DIUMENGE

El dijous a les 20h30´comentarem l´evangeli del pròxim diumenge:  Jn 4,5-42, el passatge de Jesús i la samaritana.

CENA SOLIDARIA

El viernes a las 20h30´ en el casalet, a beneficio de “Arrels”, la oenegé que trabaja con personas sin hogar. Para asistir hay que apuntarse en la hoja de la mesa de la salida de la iglesia.

TROBADA FORMACIÓ VOLUNTARIS CÀRITAS DE L´ARXIPRESTAT

El pròxim dissabte a les 10h30´en el col·legi Sant Josep obrer de L´Hospitalet.

CHARLAS CUARESMALES

Los lunes días 20 y 27 de marzo a las 20h30´ tendrán lugar en la sala parroquial les charlas cuaresmales que con el título “La Cuaresma, una llamada a la conversión”, dará Mn. Emili Gili, presbítero.

DIA DEL SEMINARI

El pròxim diumenge dia 19, dia de sant Josep, patró de l´Església i del Seminari, encara que la festa litúrgica s´haurà de celebrar el dilluns següent, farem la col·lecta a benefici del seminari. El dissabte abans hi haurà una vetlla de pregària per les vocacions en el seminari a les 18h. presidida pel bisbe auxiliar Sebastià Taltavull.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.