La Candelera

LA PRESENTACIÓ DEL SENYOR

El dos de febrer, quaranta dies després del Nadal, celebrem la festa de la presentació del Senyor al Temple a on es acollint pels ancians Simeó i Anna. Podem dir que ara el Nadal obté el seu coronament. Si el naixement de Joan Baptista portava la promesa d´un sol que vindria del cel, ara aquest sol ja és present en el temple i ve a purificar-lo, per tal que en endavant l´ofrena del poble escollit sigui agradable a Déu.

sant ramon presentacio al templeMaria és l´Església que presenta al Senyor aquell que és fruit de les seves entranyes per l´acció directa de Déu mateix. També nosaltres només podrem fer present el Crist en el món si som conscients que és ell qui ve a nosaltres, però igualment si el fem carn de la nostra carn. L´Església no pot presentar altra ofrena al Pare que el Crist; nosaltres que som l´Esglèsia, no hem de presentar al món altre Messies que Jesús, el Senyor, que des del primer moment serà pedra d´ensopec però també d’alçament per als qui no es conformin a romandre arran de la terra.

El dia 2 de febrer es celebra cada any la Jornada Mundial de la vida consagrada, que enguany porta per lema: “Testimonis de l´esperança i la joia” que ens recorda que avui fan falta persones consagrades que ens parlin de l´alegria, però d´una alegria profunda i veritable, que neix de la pregària. No es pot estar alegre si no es viu en la profunditat de l´esperança. L´esperança i l´alegria caminen juntes. L´esperança dóna a l’alegria la seva autenticitat cristiana, doncs fa de l´alegria present una pasqua contínuament inacabada abans de la pasqua definitiva en la qual la humanitat ressuscitada entrarà en la plenitud de la salvació. A la seva vegada, l´alegria dóna a l´esperança la seva veritat, ja que li dóna la possibilitat d´experimentar, com a la seva font i en la seva fi, allò mateix cap a on tendeix.

Per últim, el dia dos de febrer es considera també dia de la gent gran donat que Simeó i Anna són considerats els patrons de la gent gran, almenys són els patrons de Vida Creixent, el moviment cristià de gent gran. A la nostra parròquia hi ha un grup que es reuneix el segon dijous de cada mes a les 18h30´. A la basílica de Sant Josep Oriol aquest dia es celebrarà una eucaristia presidida pel nostre arquebisbe Joan Josep, a les 12h30´ per a la gent gran, mentre que nosaltres a les misses del dia (9h i 20h) hi haurà benedicció de candeles.

EXPOSICIÓN DEL SANTÍSIMO Y ADORACIÓN

Este martes de 20h30´ a 21h30´ tendremos adoración del Santísimo en la capilla. Estáis todos invitados a participar.

 SANT BLAI

El divendres 3 de febrer s´escau Sant Blai, al qual s´invoca pels mals de coll. Podreu comprar el pa del sant abans o després de les misses d´aquell dia i de les del diumenge següent.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.