Advent

ADVENT, TEMPS DE DESIG

advent-wreath-517165_960_720Comencem avui un nou any litúrgic i ho fem amb el temps de l´Advent en el qual centrem la nostra mirada en l´espera i la preparació de la vinguda de Jesús, tot sabent que ja va venir fa més de 2.000 anys. Nosaltres hem estat transformats per la seva vida, mort i resurrecció, per això som cristians i el seguim. I malgrat això, cada any preparem la seva vinguda perquè volem mirar enrere, volem centrar els nostres ulls en aquell esdeveniment transcendent ocorregut fa més de dos mil·lennis, i volem reviure´l amb tota intensitat.

Ens preparem per a celebrar intensament el fet decisiu per a la història de la humanitat de què Déu s´ha fet home, que Déu ha volgut viure una vida com la nostra per estar al nostre costat i alliberar-nos del mal i del pecat.

Per poder celebrar bé el Nadal, ens cal desvetllar en nosaltres una actitud d’espera, una actitud de desig de la vinguda del Senyor. I és que si no tinguéssim aquest desig, si no estiguéssim convençuts que necessitem ser alliberats, si no sentíssim la necessitat que la nostra humanitat sigui transformada, si no visquéssim profundament l’anhel que Déu vingui a nosaltres, si no estiguéssim disposats a rebre algú que ens mostri una nova manera de viure, ¿què voldria dir, celebrar Nadal?

Per això, encara que no hem de fer veure com si fóssim la gent de l´Antic Testament que espera i desitja la vinguda del Messies, sí que ens és bo de posar-nos una mica en la seva pell i viure els seus sentiments. Per això en el temps d´Advent llegim Isaïes i els altres profetes, que ens fan sentir el desig i la necessitat que sentia el poble d´Israel de l´arribada del Messies, aquell que alliberaria del mal i del dolor, que ompliria el món de l´amor i la misericòrdia de Déu. I és que nosaltres seguim necessitant que el Messies actuï en el nostre cor.

El temps d´Advent és també un temps de posar-nos en la pell de Maria, en aquestes dies Maria és per a nosaltres el gran model. Ella forma part del poble, de la gent senzilla que està esperant al Salvador. I també està disposada a col·laborar en aquesta acció salvadora de Déu, per això accepta de ser la mare del Messies. Maria serà model d’obertura a Déu per fer possible la seva vinguda i model d´espera joiosa del Senyor que ve. Imitem-la!

ENCUENTRO ARCIPRESTAL DE ADVIENTO

Este viernes tendrá lugar en San Ramón el encuentro arciprestal de Adviento, un espacio de oración y convivencia entre feligreses de las diferentes parroquias de nuestro arciprestazgo. Empezaremos a las 21h. y como siempre, acabaremos con un pica-pica. Estáis todos invitados.

COMENTARI DE L´EVANGELI DEL DIUMENGE

Aquest dijous a les 20h30´ens reunirem a la sala parroquial per a comentar l´evangeli del segon diumenge d´Advent: Mt 3,1-12.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.