Jornada mundial de les missions

EL DOMUND

sant ramon | domundEl proper diumenge l´Església celebra el dia del Domund, la Jornada Mundial de les Missions. La missió és la tasca principal de l´Església però, en què consisteix la missió? Ens ho diu clarament el final de l´evangeli de sant Marc: “Aneu a tot el món i anuncieu la bona nova de l´evangeli a tota la humanitat” (Mc 16,15).

La missió és donar a conèixer Jesús i el seu missatge a tota persona. Inicialment s´entenia per missions anar a països llunyans on la immensa majoria de la gent no sabia res de Jesús, en aquest sentit ser missioner/a volia dir deixar-ho tot: no només família i béns materials, sinó també llengua, cultura, etc; per anar a llocs sovint més pobres, i estar disposat a compartir el poc que acostumen a tenir en aquests països, incloent-hi també la cultura, i anunciar-los l´Evangeli amb obres i paraules. I d´això en seguim tenint molts exemples, no podem deixar d´esmentar el testimoni de la germana Isabel Solà, religiosa catalana de la congregació de Jesús-Maria, assassinada a Haití aquest estiu, a on hi estava realitzant una important tasca evangelitzadora i d´ajuda social. El papa la va esmentar durant el res de l´àngelus posterior a la cerimònia de canonització de la Mare Teresa de Calcuta, una altra destacada missionera.

En el dia del Domund ens fixem sobretot en aquestes persones: sacerdots, religiosos i religioses, laics i laiques que fan aquest pas i es troben sovint en situacions difícils. Pregarem per elles, la col·lecta que farem es destinarà a elles i a les obres que fan, també ens podem preguntar si podem implicar-nos més intensament en aquestes obres sense que sigui necessari anar a aquests països o sí.

Però també valdrà la pena que recordem que nosaltres hem de ser missioners en el nostre entorn. Avui dia hi ha tanta gent a Europa que no sap res de Jesús i la seva Bona Nova, i que encara que no ho saben, ens estan demanant a crits que els diguem alguna cosa que pugui donar sentit a la seva vida, a l´existència humana, i aquesta només pot ser Déu. Si ho fem, també nosaltres serem missioners.

MISA RESIDENCIA COLLBLANC

El martes a las 16h30´ en la segunda planta.

GRUP DE CANT GREGORIÀ

Comença dimarts a les 19h. Aquest és un grup que els agrada cantar i es reuneix el dimarts a aquesta hora per assajar cants de música gregoriana per a cantar-los després a la missa de les 20h. El grup està obert a totes les persones interessades.

JUSTÍCIA I PAU

Empieza este miércoles a las 19h30´. Este es un grupo con inquietudes sociales, con preocupaciones por la paz y el respeto de los derechos humanos que se reúne el segundo miércoles de mes para tratar estos temas, organizar conferencias, sensibilizar a la comunidad sobre estas cuestiones y organizar actividades con esta finalidad. Las personas interesadas pueden asistir libremente.

CATEQUESI CONFIRMACIÓ

Tres dels quatre nivells de catequesi de confirmació comencem aquesta setmana el curs. Concretament són:

-Catequesi postcomunió: Dimarts a les 17h30´
-Adolescents: Divendres de las 19h
-Adults: Dimecres a les 20h30´

El grup de joves encara no pot començar perquè no hi ha prous persones apuntades. Si algú s´anima…!

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.