Vacances

ESTIU I VACANCES

El passat dimarts dia 21 de juny va començar l´estiu astronòmic, encara que temperatures estiuenques ja feia dies que les teníem. I amb l´estiu arriben també les vacances, uns en tenen més com els estudiants, que van acabar el curs precisament el dia 21 i començaran el nou curs el 12 de setembre, d´altres menys, fins i tot sempre hi ha gent que no pot fer vacances.

Les vacances són un període per a recuperar-se, per a canviar d´activitats, però no per a no fer res.

De cara als nens, adolescents i joves són importants els casals d´estiu que permeten als pares que treballen tenir als fills distrets i en un lloc segur, també n´hi ha molts que van de colònies, campaments i rutes. El contacte amb la natura que ofereixen aquestes activitats permeten conèixer-la millor i respectar-la més; cosa molt important per a despertar la consciència ecològica, que ens ha de portar a respectar i tenir cura del nostra planeta, tema al qual ara fa ja més d´un any el papa Francesc li va dedicar una encíclica, la “Laudato si”. Aquestes activitats també permeten crear vincles de relació i amistat amb altres nens, adolescents o joves, realitzar activitats de lleure i esportives, tot lo qual és molt necessari. En el nostre barri de la Torrassa-Collblanc s´organitzen durant aquest període de temps una sèrie d´activitats a les places, destinades a infants, joves i famílies (veure cartell a la sortida de l´església).

Pels adults la situació canvia molt si són casats i tenen fills o, si no ho són. Les vacances en família es poden desenvolupar en un lloc o en un altre en funció de les aficions, disponibilitats econòmiques, etc.

Lo important per als cristians és que tinguem consciència que de la fe no podem descansar. Durant les vacances seguim necessitant trobar-nos amb el Senyor a l’eucaristia dominical, hem de pregar, etc. És més, donat que tenim més temps lliure, fora bo dedicar una part del temps a alguna lectura espiritual, a algun text que pugui alimentar el nostre esperit, com el darrer document del papa Francesc, l´exhortació apostòlica “Amoris laetitia”, fruit dels dos sínodes sobre la família que han tingut lloc els dos darrers anys. També es pot llegir algun dels nombrosos llibres que tracten sobre la misericòrdia, donat que estem en l´any jubilar de la misericòrdia. I pels qui vulguin nota, passar uns dies de retir en un monestir.

Lo important és aprofitar el temps i seguir conreant l´esperit.

EXPOSICIÓN DEL SANTÍSIMO

El próximo martes, último martes de mes, tendremos exposición del Santísimo desde las 20h30´hasta las 21h30´. Ya no volveremos a hacer la plegaria del martes ni la exposición del Santísimo hasta el mes de octubre.

HORARIS D´ESTIU

Des de l´1 de juliol i fins l´11 de setembre, ambdós inclosos, l´horari de misses dels dies feiners serà a les 20h. Se suprimeix doncs la missa de les 9h. Els diumenges i solemnitats (dilluns 15 d´agost –l´Asumpció de la Verge Maria-) se suprimeix la missa de les 13h., restant les misses de les 9h. 12h. i 20h.

Durant el mes d´agost, el despatx parroquial només funcionarà els dimecres de 18 a 20h.

SOLEMNIDAD DE SAN RAMÓN NONATO

Recordar que el miércoles 31 de agosto celebraremos la solemnidad de nuestro patrón con una eucaristía concelebrada que en estos momentos todavía no sabemos quien la presidirá, y un posterior pica-pica.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.