El temple parroquial

L´ESGLÉSIA, EL LLOC ON ES REUNEIX LA COMUNITAT

Més important que l´edifici església, ho és la comunitat que s´hi reuneix, però també té la seva transcendència que coneguem el lloc on celebrem l´Eucaristia i els altres sagraments, la pregària, etc. Que coneguem el sentit que tenen els diversos espais d´una església.

El més important de l´església és el que no es veu, Jesús, que és el protagonista de tot el que passa en ella. Ell és el qui ens aplega per alimentar-nos amb la seva Paraula i amb el seu cos i la seva sang, qui ens transmet la vida divina per mitja dels sagraments. Tots els elements de l´església: l´altar, l´ambó, la seu, el sagrari i les persones que hi exerceixen algun ministeri ens volen recordar que ell es troba present.

-L´altar és el punt de referència i el centre d´atenció de tots. És al mateix temps l´ara del sacrifici, perquè hi celebrem el memorial del sacrifici de la Creu, i taula des d´on el Crist ens convida a l´àpat eucarístic, el seu Cos i la seva Sang.

Prop de l´altar, en un lloc ben visible, hi ha la creu que ens recorda la mort i resurrecció del Crist, que és el misteri que celebrem i en el qual participem a cada Eucaristia. El més important que col·loquem a l´altar és el pa i el vi, que després combregarem, convertits en el Cos i la Sang de Crist, com a aliment per al nostre camí.

-L´ambó és l´espai reservat per a la proclamació de la Paraula de Déu. En la primera part de la Missa, la Litúrgia de la Paraula, Crist se´ns fa present en les lectures bíbliques. Els que proclamen les lectures des de l´ambó són portaveus de Crist mateix, que és la Paraula que ens salva, i que amb el seu ministeri ben preparat ens ajuden a tots a combregar amb el Crist Paraula.

-La seu és el lloc a on està el que presideix la celebració, que és converteix en signe de Crist. El sacerdot actua en nom de Jesús. Per això presideix, s´asseu davant, i al final beneeix els presents com a representant de Crist que és el veritable President i Mestre.

-El sagrari és el lloc a on Jesús està present en les formes consagrades que han sobrat en la celebració, i que resta per si s´ha de portar la comunió a algun malalt, i que ens convida a acompanyar-lo i pregar-li quan hi ha reserva en el sagrari.

ENCUENTRO PASTORAL DE LA SALUT

El lunes a las 17h30´, para hacer valoración del curso i despedirnos hasta después del verano.

MISSA RESIDÈNCIA COLLBANC

El dimarts a les 16h30´ a la primera planta.

REUNIÓN DE FORMACIÓN PARA LA HERMANDAD DEL SEÑOR DE LOS MILAGROS

Charla formativa sobre el año litúrgico, el martes a las 20h30´ en la sala parroquial.

CONSELL DE CONSELLS

Els consells pastorals de les parròquies de l´arxiprestat ens trobarem el divendres dia 17 a les 20h a la parròquia de Sant Benet per tractar el tema de la pluri-religiositat i pluri-culturalitat.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.