Inscripcions

LA CLASSE DE RELIGIÓ

Quan arriba el moment d´incriure al fill/a al col·legi, entre altres coses que s´han de decidir és si volem que rebi l´assignatura de religió. Enguany les dates de preinscripció a Catalunya són del 30 de març al 7 d´abril. A les escoles sostingudes amb diners públics; és a dir, tant a les escoles públiques com a les privades concertades la legislació vigent, que s´empara en la Constitució Espanyola i en l´Estatut d´Autonomia de Catalunya, reconeix aquest dret.  Així, la Constitució en l´article 27, 3 diu que: “Els poders públics garanteixen el dret que assisteix als pares per tal que els fills rebin la formació religiosa i moral que vagi d´acord amb les seves conviccions”. Mentre que l´Estatut d´Autonomia en l´article 21,2 diu que “Les mares i els pares tenen garantit, d´acord amb els principis establerts per l´article 37,4, el dret que els assisteix per tal que llurs fills i filles rebin la formació religiosa i moral que vagi d´acord amb llurs conviccions a les escoles de titularitat pública, en les quals l´ensenyament és laic”. Altres lleis i decrets d´ambit estatal i autonòmic insisteixen en aquest aspecte.

Per tant, a l´hora de fer la inscripció a l´escola no s´ha de tenir por a reclamar aquest dret, que alguns partits polítics voldrien abolir.

Si en algun col·legi públic se´ns diu que no hi ha classe de religió caldrà contactar amb la Delegació Diocesana d´ensenyament (tf: 93-270-10-15) que ens explicarà els passos a fer per aconseguir-ho i estarà al costat d´aquells pares/mares.

No s´ha de confondre la classe de religió amb la catequesi. Mentre que la primera, en el cas del cristianisme se centra en el coneixement sistemàtic del missatge cristià; la segona implica la fe, la pràctica i l´experiència religiosa del cristianisme. La classe de religió constitueix un excel·lent complement de la catequesi i per aquesta raó és molt convenient demanar-la.

RESULTADOS DE LAS COLECTAS ESPECIALES DE SEMANA SANTA

En la colecta a favor de Cáritas Parroquial del Jueves Santo se recogieron 171,50 €, mientras que en la colecta a favor de Tierra Santa del Viernes Santo se recogieron 160 €. Muchas gracias por vuestras aportaciones.

PASTORAL DE LA SALUT

Reunió el dilluns a les 17h30´.

FENT CAMÍ

Nos reuniremos este viernes a las 20h30´.

TROBADA ARXIPRESTAL DE VOLUNTARIS DE CÁRITAS

El proper dissabte dia 9 a les 10h30´ en el col·legi Sant Josep obrer.

TROBADA D´ESCOLANS

El dissabte 9 d´abril tindrà lloc en el seminari la XXIII trobada diocesana d´escolans, amb el lema “cridats a compartir la misericòrdia de Déu” que tindrà com a plats forts una gimkana, l´eucaristia i el dinar. Per a inscriure´s s´ha de contactar amb Mn. Fernando. En aquesta ocasió comptarem amb la presència del nou arquebisbe de Barcelona, Mons. Joan Josep Omella.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.