Què és la Setmana Santa

SETMANA SANTA

Aquest diumenge, diumenge de Rams, comencem la Setmana Santa, els set dies que preparen la celebració de la resurrecció del Senyor. Recordem els esdeveniments més importants i l´horari de la seva celebració a la nostra parròquia.

*DIUMENGE DE RAMS: Commemorem l´entrada de Jesús a Jerusalem muntat en un ase, sent aclamat com a Messies i rei de pau pels qui el segueixen i creuen en ell. Però no podem oblidar que Jesús és un rei que regna no des d´un trono, sinó des de la creu.

-La benedicció de rams serà a les 11h30´ davant de l´esglèsia.

*DIJOUS SANT: Celebrem el comiat de Jesús del seus deixeble. El Mestre renta els peus als seus deixebles com a signe de la seva entrega total, i com a exemple de què els seus seguidors han de viure en actitud de servei. Alhora els deixa el pa i el vi de l´Eucaristia, presència seva que ens acompanyarà  al llarg del camí de la vida.

-La missa del Sant Sopar la celebrarem a les 20h.

-La Adoració-Hora Santa davant del monument tindrà lloc a les 22h30´.

*DIVENDRES SANT:  Jesús és torturat i clavat en una creu, i des d´ella ens mostra què vol dir estimar totalment, con només Déu pot estimar. Nosaltres, escoltant el relat de la seva passió, pregant per tota la humanitat, venerant la creu i combregant, li agraïm el seu amor, i afirmem la nostra fe en ell i en el seu camí de fidelitat i entrega.

-Les laudes les resarem a les 9h30´

-El Via Crucis el farem a les 10h.

-La celebració litúrgica de la mort del Senyor serà a les 18h.

-La pregària davant la creu tindrà lloc a les 21h.

*VETLLA PASQUAL: La nit del Dissabte Sant tot el poble cristià està en vetlla, celebrant el gran esdeveniment que dóna tot el sentit a la nostra fe. Jesús, fidel fins a la mort, ha ressuscitat d´entre els morts i viu per sempre. I Ell ens va al davant preparant-los les estances a la casa del Pare.

-Les laudes del Dissabte Sant tindran lloc a les 10h.

-La Vetlla Pasqual la celebrarem a les 22h.

El diumenge de Pasqua no hi haurà missa de 9h.

RESULTADO COLECTA SEMINARIO

En la colecta del pasado fin de semana para el seminario se recogieron 692 €. Muchas gracias por vuestra colaboración.

MISSA CRISMAL

El Dimarts Sant a les 11h. tindrà lloc a la catedral la Missa Crismal, presidida pel nostre bisbe Joan Josep, en la qual es beneeixen els olis que s´utilitzen en alguns sagraments. En aquesta celebració els capellans renoven el seu compromís sacerdotal i està convidat a assistir-hi tot el poble cristià.

CELEBRACION PENITENCIAL

El Martes Santo a las 19h. celebraremos comunitariamente el sacramento de la penitencia. Recordamos unas palabras del Papa Francisco sobre este sacramento:

«Confesarse es ir hacia el amor de Jesús con sinceridad de corazón y con transparencia de niños. Confesar nuestros pecados no es ir a una sesión de psiquiatría, y menos todavía entrar en una sala de torturas; es decir al Señor: “Soy pecador Señor”. Pero decirlo mediante el hermano, para que este decir también sea concreto: “y soy pecador por esto y por esto otro”».

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.