Advent

NOU ANY LITÚRGIC, NOU ADVENT

La fe cristiana és viure una història, la història de la salvació de Déu que té el seu centre en Jesús, en la seva mort i resurrecció. I això ho recordem i vivim al llarg de l´any, és el que coneixem com a any litúrgic.

Al principi els cristians només celebraven el diumenge, és reunien el dia de la resurrecció del Senyor per a celebrar l´eucaristia.

Però ben aviat van començar a celebrar un cop a l´any, el dia de l´aniversari de la mort i resurrecció de Jesús. Així va néixer la Pasqua cristiana. Després la Pasqua es va anar eixamplant, fins a durar cinquanta dies. Al segle IV s´hi van afegir quaranta dies de preparació, el temps de Quaresma.

També al segle IV es va començar a celebrar el naixement del Fill de Déu al món, el Nadal. A l´Orient ho celebraven el 6 de gener, mentre que a Roma i Occident el 25 de desembre. Finalment, en el segle VI es va crear també un temps de preparació, l´Advent.

Sant ramon | advientoAixí va quedar format bàsicament l’any litúrgic tal com ara el tenim i que comença amb l´Advent. Aquest temps comença quatre diumenges abans de Nadal. És un temps d’esperança, de desig i de pregària perquè cadascú de nosaltres i el món sencer siguem transformats per l’amor de Déu, i de treball nostre per preparar el camí d´aquest amor. Així ens preparem per a la vinguda del Fill de Déu enmig nostre.

A la parròquia de Sant Ramon aquests dies intensificarem la campanya de recollida d’aliments demanant-vos també que porteu aliments típics de Nadal: torrons, neules, polvorons, per a les persones que atén Càritas parroquial.

I ara que ha començat el fred també us demanem que porteu llençols i mantes amb la mateixa finalitat.

MATRIMONIO

El sábado pasado se casaron en San Ramón Pere Antoni Monge Profitós y Susana Raquel Montesinos Barreno. ¡Les felicitamos de todo corazón!

BATEIGS

El darrer diumenge van ser batejats a la parròquia la Carlota González Cartagena i en Guillem Pozo Jiménez. ¡Enhorabona a ells i als seus pares!

COMENTARIO DEL EVANGELIO

Durante los jueves de Adviento nos reuniremos en la sala parroquial a las 20h30´ para comentar el evangelio del domingo. Para el próximo jueves, Lc 3,1-6

MISSA D´ACCIÓ DEGRÀCIES PEL MINISTERI EPISCOPAL DEL SR. CARDENAL LLUÍS MARTINEZ SISTACH

Tindrà lloc el diumenge 13 de desembre a les 17h. a la Basílica de la Sagrada Família. Les persones interessades a assistir-hi poden contactar amb els mossens.

ENCUENTRO ARCIPRESTAL DE ADVIENTO

Se hará el próximo viernes a las 21h. en la parroquia de la Mare de Déu de la Llum. Es un encuentro de oración para los feligreses de las diversas parroquias que constituyen el arciprestazgo de Torrassa-Collblanc,  siempre acaba con un pica-pica.

DINAR DE NADAL

Diumenge 13 a les 14h. en el casalet. Cadascú es portarà el menjar, el postre el compartirem, la beguda va a càrrec de la parròquia. Cal apuntar-se a la llista de la taula de la sortida de l´esglèsia.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.