Tots sants

TOTS SANTS

Avui celebrem “Tots Sants”, a tots els sants, els que han estat reconeguts oficialment per l’Església i els que no. Òbviament, aquests últims han estat molt més que els primers.

El culte als sants va començar sobretot amb el record dels màrtirs. És lògic que una comunitat recordi als seus difunts i d´una manera especial als més distingits.

Dels màrtirs es va conservar la seva tomba o les seves relíquies, així com les Actes i Passions del seu martiri. Ja a partir del segle II hi ha documents del culte als màrtirs. Després, de mica en mica es va començar a venerar als sants no màrtirs com bisbes importants, doctors de l´Església, santes verges i monjos, etc, primer a nivell local i després universal.

All-SaintsHonrar als sants significa, sobretot, honrar a Déu Pare, el tot Sant. Les persones poden ser dites santes en tant que han sabut imitar la santedat de Déu seguint el mandat del llibre del Levitic: “Sigueu sants, perquè jo, el vostre Déu, sóc sant” (Lv 19,2).

Els sants són el millor fruit de la Pasqua de Crist perquè han escoltat la seva paraula i l’han posat en pràctica, han assimilat les seves benaurances i el seu estil de vida. Honrar als sants és celebrar l´èxit de Crist, perquè són com signes vivents seus en aquest món.

Els sants són també un do de l´Esperit  a la seva Església. L´Esperit, anomenat Sant per antonomàsia, segueix animant a la comunitat cristiana, omplint-la dels seus dons i fruits. Unes vegades és l´Esperit de la veritat i la saviesa qui suscita homes i dones plens de coneixement; altres, l´Esperit d´amor, que els mou a dedicar-se als pobres i malalts; o l’Esperit de la fortalesa, que els dóna forces en el testimoni del martiri,…

Els sants són també la glòria i el model de la comunitat eclesial ja que marquen el camí a seguir i intercedeixen per nosaltres davant del Pare.

Tinguem-ho ben present en la festa d´avui.

BAUTIZOS

El domingo pasado fueron bautizados en San Ramón: Martina y Albert Casanova Calvo, Emma Revilla Buendía, Ángel Pérez Chica y Valeria Gabarró Fernández. Les deseamos que sean unos buenos cristianos.

PASTORAL DE LA SALUT

Es reunirà aquest dilluns a les 17h30´. Tractarem el tema primer del llibretó: “L´ancià malalt i la parròquia”.

CONSEJO PASTORAL PARROQUIAL

El lunes a las 21h. para tratar temas relacionados con la marcha de la pastoral de la parroquia.

MISSA A LA SAGRADA FAMÍLIA

Amb motiu del cinquè aniversari de la dedicació de la basílica de la Sagrada Família, el proper diumenge dia 8 de novembre, s´hi celebrarà una eucaristia a les 17h. presidida pel nostre arquebisbe Lluís. Com és habitual en aquestes celebracions, les persones interessades hauran de recollir la invitació en el seminari la setmana que ve, de dilluns a divendres, de 10 a 14h. i de 16 a 20h.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.