Corpus Christi

CORPUS CHRISTI

7 de junio: en San Ramón, después de la misa de las 9h exponemos el Santísimo en la capilla hasta después de la misa de las 13h. ¡Venid a adorarlo!

MANIFEST DE CORPUS

Per la seva importància, reproduïm el manifest que a nivell de Zona Pastoral quatre s´ha confeccionat amb el propòsit de què en el dia del Corpus Christi, un dia molt relacionat amb l´amor fratern, prenguem consciència de la situació existent a la nostra zona i a molts altres llocs en relació al dret a l´alimentació.

fe5dc1cdLa vicaria de la Zona Pastoral quatre juntament amb Càritas Diocesana d´aquesta zona volem manifestar la nostra preocupació davant de les situacions injustes que es donen a la nostra societat i que volem concretar al voltant del dret a la l´alimentació, un dels drets més fonamentals. Cal recordar que l´article 25 de la Declaració Universal dels Drets Humans diu que: “Tota persona té dret a un nivell de vida que asseguri la seva salut, el seu benestar i el de la seva família, especialment quant a alimentació, a vestit, a habitatge, a atenció mèdica i als necessaris serveis socials; tota persona té dret a la seguretat en cas d´atur, malaltia, invalidesa, viduïtat, vellesa o en d´altres casos de pèrdua dels mitjans de subsistència a causa de circumstàncies independents de la seva voluntat”.

Ens preocupen determinades opcions econòmiques i formes de fer política que són les responsables de moltes injustícies socials, entre elles la situació de fam que està patint la població de les nostres barriades. Durant l´anomenada “crisi”, ha augmentat tant la demanda d´aliments que no sols s´ha multiplicat per “sis” el nombre de famílies que els sol·liciten, sinó que ajuntaments molt refractaris a reconèixer que molta gent passa gana, han hagut, no sols de reconèixer-ho sinó que han participat en campanyes de sensibilització i recollida d´aliments, sense lluitar contra les causes d´aquesta situació. El dret a l’alimentació s’ha intentat garantir de diferents maneres, segurament molt contradictòries i més semblants a una nova beneficència, que a una garantia real del dret que tenen les persones a tenir cobertes les necessitats alimentàries. Les comunitats i els veïns de manera espontània han donat resposta a aquest dret. Moltes famílies no poden adquirir per si mateixes els aliments sinó que han d´acceptar els que els altres els donen, però això no pot ser permanent, tot al contrari, s´ha de lluitar perquè s´acabi i els pobres recuperin la seva dignitat i capacitat de poder decidir per si mateixos. Com diu el papa Francesc a l´exhortació apostòlica “Evangelii Gaudium”: “Cada cristià i cada comunitat són cridats a ser instruments de Déu per a l´alliberament i promoció dels pobres, de manera que puguin integrar-se plenament en la societat; això suposa que siguem dòcils a escoltar el clamor del pobre i socórrer-lo…” (EG 187)

Feta aquesta constatació, volem manifestar una sèrie d´aspectes que ens preocupen:

-Manifestem la preocupació de què tantes persones segueixin patint les conseqüències de no trobar feina, o que aquesta sigui precària o mal remunerada i que això faci que les seves vides quedin condicionades.

-Manifestem que la consolidació de dispositius d´emergència com són els serveis dispensadors d´aliments i els recursos abocats, no deixen de ser un fracàs com a societat que no pot garantir que la seva població pugui viure del seu treball amb una renda suficient per satisfer les seves necessitats i les de les seves famílies (alimentació, vestit, vivenda,…)

-Manifestem que ens preocupa que la mirada la posem sobre el tenir o no tenir, el fer negoci i afavorir una certa manera de fer diners, però no mirem a la persona, no la volem veure. Es diu que les persones s´han d´adaptar i no viure per sobre de les seves possibilitats, però no es qüestiona un sistema i uns agents econòmics que inciten al consum i, a més a més, veuen en el consum el camí de sortida de la crisi, quan en realitat creen pobresa.

-Manifestem que ens preocupa el futur dels nostres petits (fills i filles) que sovint són les víctimes invisibles de tota aquesta crisi. Que el no disposar d’una bona alimentació, sana i equilibrada, els afecti el correcte desenvolupament físic, psíquic i emocional. Que el seu futur sigui emigrar a altres països o, el no futur. Cal que s´avanci en propostes d´ajuda directa als infants perquè tinguin cobert tot allò imprescindible pel seu correcte desenvolupament.

-Manifestem que la gent gran es mereix un descans i el nostre reconeixement per tota una vida de treball i d´entrega generosa, però en canvi, de vegades molts d´ells es troben  sols, oblidats  o havent d´esmerçar gran part de les seves minses pensions ajudant als seus fills que no tenen mitjans econòmics per tirar endavant.

-Manifestem que és mitjançant les complicitats, el treballar pel bé comú i la solidaritat, i segurament el fer coses noves, com podem ajudar als nostres veïns i veïnes.

Cal un canvi per part de tots, especialment dels governs que han de crear polítiques més justes on les persones puguin participar i decidir. Per això fem nostres les paraules del papa Francesc: “¡Prego al Senyor que ens regali més polítics que pateixin de debò per la societat, pel poble, per la vida dels pobres!” (EG 205)

Firmat:

l´Església que camina en els arxiprestats de Sants-La Marina, Torrassa-Collblanc, L’Hospitalet de Llobregat i Cornellà de Llobregat, i Càritas Zona.

PRIMERAS COMUNIONES

El sábado pasado hicieron la primera comunión en San Ramón Nonato: Laia Gil Medina, Paula Gil Medina, Martina González-Solís Picón, Raquel Cantero Garcés, Helena Lozano Morote, Anaí Herrera Rios, Nerea López León, Marianella Obando Olguín, Arantxa Obando Olguín, Paola Rodríguez Andrade. Les deseamos que el seguimiento de Jesús les haga muy felices.

PASTORAL DE LA SALUT

Es reunirà aquest dilluns a les 17h30´.

 CONSEJO PASTORAL PARROQUIAL

Se reunirá este lunes a las 21h. para tratar las últimas cuestiones del curso.

MISSA A LA RESIDÈNCIA DE COLLBLANC

El dimarts a les 16h30´, a la primera planta.

JUSTICIA I PAU

Último encuentro del curso, el miércoles a las 19h30´.

VIDA CREIXENT

Es reunirà el dijous a les 18h30´ per tractar el tema 9 que porta per títol: “Al llindar”

CONCERT A SANT RAMON

El diumenge 14 de juny a les 21h. la Coral Cor Creixent i el Grup Instrumental de l´Ateneu Cultural Catalònia oferiran un concert a l´Església de Sant Ramon.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.