Unció dels malalts

LA UNCIÓ DELS MALALTS

sant ramon nonatL´atenció als malalts sempre ha consistit, abans que res, en una proximitat i assistència humana i en la pregària pels malalts i amb els malalts. Però també s´ha concretat en un sagrament: el de la Unció dels Malalts.

Llegim a la carta de sant Jaume: “Si algú de vosaltres sofreix, que pregui. Si entre vosaltres hi ha algú que està malalt, que faci cridar els qui presideixen la comunitat perquè l´ungeixin amb oli en nom del Senyor i preguin per ell. Aquesta pregària, feta amb fe, salvarà el malalt: el Senyor el posarà bo i li perdonarà els pecats que hagi comès” (Jm 5,13-15).

Durant el primer mil·lenni aquest ha estat veritablement un sagrament per a malalts, és a dir, un sagrament que celebren els cristians malalts per aconseguir, per mitjà de l´Església, ajut i gràcia en el seu moment de debilitat. Però de mica en mica, sobretot a partir del segle XI, es va començar a considerar com a “sagrament dels moribunds” i va passar a anomenar-se “Extremaunció”. Per això s´ha estès popularment  la idea de que aquest sagrament està pensat per ajudar a morir.

El Concili Vaticà II, fa cinquanta anys va voler que es tornés a anomenar “Unció dels Malalts”, i així ho considera el nou Ritual per a la celebració d´aquest sagrament, aparegut el 1972.

La Unció dels Malalts és un sagrament pel qual el sacerdot i la comunitat cristiana preguen pel malalt, imposant-li les mans damunt del cap i ungint-lo amb l´oli dels malalts. L´oli és símbol de guarició i de benestar i en aquest sagrament vol comunicar la força i la suavitat i la salut que ens dóna l´Esperit de Jesús, en un moment en què la persona més ho necessita, perquè està dèbil i malalta. També és una trobada amb el Jesús metge, que continua estant proper als cristians malalts per curar, alleujar i alliberar. També convida als cristians que viuen el seu propi moment de dolor a associar-se a la passió i mort de Crist, contribuint així a la salvació del món.

Tal i com vam anunciar en el full parroquial de la passada setmana, aquest diumenge a la missa d´una s´administrarà aquest sagrament; prèviament, a les 12h30´ hi haurà una xerrada preparatòria a la capella del Santíssim. 

PRIMERAS COMUNIONES

sant ramon nonatEl pasado fin de semana hicieron la primera comunión en San Ramón los niños/as que se han estado preparando a lo largo de dos años; ellos son: Daniel Franquet Calderón, Adrián Dorado Chávez, Cristina Marín Bueno, Nicole Torrico, Pol García Castro, Iker Larriba Cortéz, Alba Serrate Tobajas, Fabio Zampetti, Giulia Zampetti, Alex Agensio, Pilar Calderón Collazos, Marc Vallés Lara, Tania Garnica Masas, Dania Heredia Soriano, Aura Blanco Ruíz, Anna Batlle Giribet, Paula Ruíz Ortega, Valeria García Rodríguez, Alejandra Moya Gutierrez. Les felicitamos y les deseamos de todo corazón que a partir de ahora la eucaristía sea para ellos un momento muy importante en sus vidas porque es el encuentro con Jesús hecho alimento para nuestra salvación.

CONFIRMACIONS

sant ramonDiumenge passat van ser confirmats a Sant Ramon pel nostre vicari episcopal: Marc Arasa Abad, Nelfy Justiniano Justiniano, Julio Lora Taveras, Jonathan Mendoza Cadena, Manuel Ortí Alba, Rosa Rubio Ballesteros i Pavel Reinoso Reyes, aquest últim, catecumen, va rebre els tres sagraments de la iniciació cristiana. Enhorabona a tots set, que amb la força de l´Esperit Sant puguin viure donant sempre un bon testimoni del Crist.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.