Tragèdia a la mar

EL PITJOR DRAMA DE L´EMIGRACIÓ

sant ramon | naufragioSi ja de per sí emigrar, deixar la teva terra, el teu país és un drama perquè implica perdre les arrels i, sovint, separar-se de la família o d’una part d´ella, per això només es fa per causes molt greus: fugir de la guerra, de la persecució (sovint religiosa o política), de la fam, de la misèria; la situació arriba al màxim de dramàtica quan s´hi perd la vida intentant arribar a un altre lloc a on s´espera poder viure una vida millor.

Aquests darrers dies ens hem sentit colpits en assabentar-nos de la quantitat de persones que han mort en intentat creuar la Mediterrània per arribar a Europa, sembla ser que fins a quasi mil persones haurien pogut morir en el naufragi d´una de les embarcacions que ho han intentat últimament.

Encara que la responsabilitat primera d´aquestes morts recau en les màfies que prometen el paradís a l´altre costat de la Mediterrània a totes aquests persones desesperades, i que les animen a fer un viatge molt riscós, sobretot per les situacions precàries de les embarcacions que els ofereixen, i que forma part del seu negoci, no podem quedar-nos tan tranquils i dir que no és el nostre problema i que no podem fer-hi res. Això no és cert.

Per una banda, cal que demanem a la comunitat internacional: Unió Europea i ONU, principalment, que s´impliqui en la resolució dels conflictes i problemes que porten a tanta gent a emigrar com pugui ser el cas de la guerra de Síria o la inestabilitat política de Líbia, o les persecucions religioses i polítiques. I també que s´actui de manera enèrgica per tal d´implementar programes destinats a acabar d´una vegada per totes amb la misèria que existeix en molts països de l´Àfrica, plans que haurien de promocionar el desenvolupament.

Per altra banda, cal demanar a la mateixa comunitat internacional que torni a posar en marxa una campanya de qualitat de vigilància i rescat de la Mar Mediterrània per les rutes habituals de l´emigració, per tal de poder actuar a temps en els casos de naufragis o de risc per a les persones que naveguen en embarcacions tan precàries, amb la finalitat de salvar quantes més vides millor.

BAUTIZOS

El pasado domingo, en la misa de la catequesis fueron bautizados los niños y niñas que han de hacer la primera comunión este año y todavía no habían recibido el primero de los sacramentos. Ellos son: Dania Heredia Soriano, Laura Guerrero Nicolás, Eva Piñeiro Parrilla, Kevin Anderson Mendoza Justiniano, Iris Guerrero Blanco, Núria Amez Moreno, Ariadna Nicole Torrico. Les felicitamos de todo corazón.

LA PASQUA DE LA GENT GRAN

A la parròquia de la Mare de Déu dels Desemparats, cada any amb motiu de la festa patronal hi té lloc una trobada de la gent gran de l´arixprestat. Aquest any la festa és el dissabte 9 de maig i la trobada consisteix en:

-12h30´ Eucaristia i l´ofrenda floral, aquest any presidida pel vicari episcopal de la zona.

-14h Dinar a la residència d´avis La Torrassa.

-16h Festival a l´auditori La Torrassa amb intervencions de grups de les diverses parròquies.

El preu del dinar són 16 €, 10 els paga la persona interessada i la resta, la parròquia. Per aquesta raó les persones interessades a assistir-hi, si han de quedar-se a dinar cal que contactin amb el rector de Sant Ramon per pagar i perquè els donin el tiquet.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.