Setmana Santa

LES CONTRADICCIONS DE SETMANA SANTA

Aquest diumenge, Diumenge de Rams, comencem la Setmana Santa, aquells dies en què celebrem els darreries de la vida de Jesús amb totes les seves contradiccions.

entrada_Christs_Entry_into_Jerusalem_Hippolyte_Flandrin_1842Primera contradicció: com fou possible que si Jesús avui entra triomfalment a Jerusalem aclamat pels qui el veien com a Messies, al cap de cinc dies el poble demanés a Pilat que crucifiqués a Jesús?


jesus-at-passoverSegona contradicció: en el darrer sopar els apòstols manifesten la seva disposició a seguir-lo fins al final, però aquella mateixa nit a Getsemaní l´abandonaran i el mateix Pere el negarà.


jesus-juicio1Tercera contradicció: Per condemnar a Jesús fan servir arguments que no se sostenen, els mateixos testimonis es contradiuen entre ells.


Ecce Homo_ Antonio Ciseri_Quarta contradicció: els membres del Sanedrí es van posar d´acord per pressionar a Pilat per tal d´aconseguir la mort de Jesús, de presentar-lo com a un rival del cèsar, quan molts d´ells estaven en contra dels romans i per tant, del mateix cèsar.


I és que el pecat i el mal estan plens de contradiccions. I Déu també aprofita les “aparents contradiccions” per actuar, així per exemple, de la mort en treu vida, que és la no mort. De la passió i mort de Jesús se´n segueix, per acció de Déu, la seva resurrecció i també la nostra. I hi ha una explicació, l´amor amb el qual Jesús accepta tot això, un amor incommensurable envers el Pare i també envers nosaltres. I l´amor venç totes les contradiccions, l´amor és etern, no passa mai. Això és el que celebrem per Setmana Santa.

Es convenient que els cristians, aquests dies no ens despistem i estem a on estem, en el nostre domicili habitual o a fora, intentem participar al màxim dels misteris que celebrem en aquestes dates. El que no ens hauríem de perdre mai és la celebració del darrers sopar el Dijous Sant, la de la mort de Jesús el Divendres Sant, i la resurrecció del Crist a la Vetlla Pasqual el Dissabte Sant o el Diumenge de Pasqua.

Els horaris de Setmana Santa els trobareu en els cartells de la sortida de l´església i, juntament amb els de les altres parròquies de l´arxiprestat, en els fulls de color de les tauletes. També els teniu en la nostra pàgina d’horaris de Setmana Santa.

 Recordeu que el diumenge de Pasqua no hi haurà missa de 9h. 

CELEBRACIÓN COMUNITÀRIA DEL PERDÓN

El martes a las 19h. Serà una celebració bilingüe.

MISSA CRISMAL

Aquest dimarts a les 11h. a la catedral. En ella es consagren els olis que es fan servir en alguns sagraments com l´oli dels catecúmens, dels malalts i el Sant Crisma, d´aquest últim pren el seu nom la celebració. El nostre arquebisbe Lluís ens convida a tots a participar-hi.

BAUTIZO

El pasado domingo fue bautizado en san Ramón el niño: Izán Javier Wong Teran. Le felicitamos a él y a sus padres y padrinos.

RESULTAT COL·LECTA SEMINARI

A la col·lecta del passat cap de setmana a favor del seminari es van recollir 650 € que ja han estat lliurats. Moltes gràcies per la vostra aportació.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.