Contra la indiferència

QUARESMA, TEMPS DE LLUITA CONTRA LA INDIFERÈNCIA

Sant RamonEl Papa Francesc ha fet girar el seu missatge de Quaresma d´enguany al voltant de la indiferència. Ens recorda que Déu no és indiferent a nosaltres, que està interessat en cada un de nosaltres. També ens diu que quan estem bé i ens sentim a gust, ens oblidem dels altres, no ens interessen els seus problemes, ni els seus sofriments, ni les injustícies que pateixen i llavors el nostre cor cau en al indiferència, actitud que actualment té una dimensió mundial, fins el punt que podem parlar de globalització de la indiferència.

El papa ens recorda que la indiferència vers el proïsme i vers Déu és una temptació real també per als cristians. Per això necessitem sentir cada Quaresma el crit dels profetes que aixequen la seva veu i ens desperten.

Si nosaltres som indiferents al món, aquest no és el cas de Déu que ha donat el seu Fill per la salvació de cada persona.

El poble de Déu té necessitat de renovació per a no ser indiferent i per a no tancar-se en ell mateix.

El papa Francesc agafa tres textos de les Escriptures que relaciona amb un àmbit per a meditar sobre aquesta renovació.

1-“Quan un membre sofreix, tots els altres sofreixen amb ell” (1Co 12,26).- L’Església. El papa ens recorda que la caritat de Déu que trenca aquell tancament mortal de la indiferència en nosaltres mateixos ens l´ofereix l´Església amb el seu ensenyament i, sobretot, amb el seu testimoniatge. Però només es pot testimoniar allò que abans s´ha experimentat. La Quaresma és un temps propici per a deixar-nos servir per Crist i així, arribar a ser com ell. En el cos de Crist no hi ha lloc per a la indiferència, ja que qui és de Crist pertany a un sol cos i en ell no s´és indiferent davant els altres.

2-“On és el teu germà?” (Gn 4,9) –Les parròquies i les comunitats. El que ha dit el papa sobre l´Església universal cal traduir-ho a la vida de les parròquies i comunitats. Per a rebre i fer fructificar plenament allò que Déu ens dóna cal superar els confins de l’Església visible en dues direccions: En primer lloc, unint-nos a l´Església del cel en la pregària, formant part de la comunió en la qual l´amor venç la indiferència. En segon lloc, fent que els llocs on es manifesta l´Església, en particular les nostres parròquies i les nostres comunitats, arribin a ser illes de misericòrdia enmig del mar de la indiferència.

3-“Enfortiu els vostres cors” (Jm 5,8) –La persona creient. També com a individus tenim la temptació de la indiferència. El papa, per a superar la indiferència, ens demana que visquem aquest temps de Quaresma com un camí de formació del cor.

BAUTIZO

El sábado pasado fue bautizado Ignacio Domínguez del Brío Millet. ¡Enhorabuena a él, a sus padres y padrinos!

MISSA RESIDÈNCIA DE COLLBLANC

El proper dimarts a les 16h30´ a la segona planta. 

COMENTARIO DEL EVANGELIO

El jueves a las 20h30´ comentaremos el evangelio del quinto domingo de Cuaresma: Jn 12,20-3.

COL·LECTA PEL SEMINARI

El proper cap de setmana es farà la col·lecta pel seminari. Siguem generosos.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.