Migracions

JORNADA MUNDIAL DELS MIGRANTS

Aquest diumenge s´escau el dia mundial dels migrants. És una bona ocasió per agrair als nombrosos immigrants, que des de fa anys formen part de les nostres comunitats, tot el que ens aporten. I també perquè les comunitats cristianes no defallim en l´acolliment a totes les persones que nascudes en altres països participen de les nostres celebracions, catequesis, trobades,…

El lema d´enguany és “Tu tens la clau de la convivència” i ens recorda que tots hem de ser acollidors i respectuosos amb els nouvinguts, no n´hi ha prou amb què ho siguin uns quants ni que hi hagi unes bones pràctiques administratives.

El papa Francesc ha escrit a propòsit d´aquesta jornada: “L´Església sense fronteres, mare de tots, estén pel món la cultura de l´acollida i de la solidaritat, d´acord amb la qual ningú no pot ser considerat inútil, fora de lloc o descartable. La comunitat cristiana, si viu realment la seva maternitat, alimenta, orienta i indica el camí, acompanya amb paciència, es fa propera amb la pregària i amb les obres de misericòrdia.

En una època de migracions tan grans, un nombre elevat de persones deixa els seus llocs d’origen i emprèn l´arriscat viatge de l´esperança, amb l´equiptage ple de desitjos i de temors, a la recerca de condicions de vida més humanes. No és estrany, però, que aquests moviments migratoris suscitin desconfiança i rebuig, també en les comunitats eclesials, abans fins i tot de conèixer les circumstàncies de persecució o de misèria de les persones afectades. Aquests recels i prejudicis s´oposen al manament bíblic d´acollir amb respecte i solidaritat l´estranger necessitat.

La força de la fe, de l´esperança i de la caritat ens han de permetre reduir les distàncies que ens separen dels drames humans. Jesucrist espera sempre que el reconeguem en els emigrants i ens els desplaçats, en els refugiats i en els exiliats, i també ens crida a compartir els nostre recursos, i a vegades a renunciar al nostre benestar.”

Sant Ramon | Jornada mundial migraciones

 MISA RESIDENCIA DE COLLBLANC

El martes a las 16h30´, en la segunda planta.

SETMANA DE PREGÀRIA PER LA UNITAT DELS CRISTIANS

Del diumenge 18 fins al diumenge 25, celebrem la setmana de pregària per la unitat de tots els seguidors de Crist. Recordem algunes de les possibilitats que se´ns ofereixen a nivell eclesial:

-Diumenge 18 a la catedral, a les 20h. hi haurà una celebració presidida pel nostre arquebisbe, amb la participació de representants de les diverses confessions cristianes.

-El divendres 23, a les 20,30 h. a la parròquia de la Mare de Déu dels Desemparats tindrà lloc una celebració ecumènica de pregària amb els membres de les parròquies de la Mare de Déu dels Desemparats, de Sant Ramon Nonat i de l´església evangèlica de Betel, del carrer Orient. Hi esteu tots convidats.

-A la parròquia, a les eucaristies d´aquests dies pregarem per aquesta intenció tan important.

Sant Ramon | Semana oracion unidad cristianos

Aquesta entrada s'ha publicat en Sin categoría i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.